Από τι εξαρτώνται τα επίπεδα μοναξιάς σου; Έρευνα αποκαλύπτει!


Τα επίπεδα μοναξιάς, το πόσο μόνοι νιώθουν ή είναι στην πραγματικότητα πολλοί άνθρωποι, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες και ένας από αυτούς, σίγουρα θα σε εκπλήξει.

Τι έδειξε νέα έρευνα για τα επίπεδα μοναξιάς του κάθε ανθρώπου; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περίπου 50 φίλους και είναι άνθρωποι που θα μπορούσαμε να καλέσουμε στον γάμο μας, για παράδειγμα. Αλλά αν δεν μπορείς να βρεις ανθρώπους να καλέσεις στα γενέθλιά σου, τι φταίει;

Σίγουρα δεν σημαίνει πως κάτι πηγαίνει στραβά αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα σημαίνει πως αυτό το άτομο έχει ήθος!

Κι επειδή πολλοί δεν καταλαβαίνουν αυτήν την σύνδεση, η έρευνα την εξηγεί και σου λέει τι να προσέξεις.

Θεωρείς τον εαυτό σου ένα άτομο με υψηλές ηθικές αξίες; Εάν η απάντησή σου είναι «ναι», τότε είναι πιο πιθανό να μην είσαι και τόσο κοινωνικά δημοφιλής. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι με υψηλές ηθικές αξίες, που επικεντρώνονται σε αυτές τείνουν να είναι λιγότερο χιουμοριστικοί. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άλλοι δεν τους συμπαθούν τόσο πολύ!

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τέσσερα πειράματα για να το αποδείξουν. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ανακάλυψαν πως οι ενάρετοι άνθρωποι δεν εκτιμούν αλλά ούτε και κάνουν αστεία που παραβιάζουν τις αξίες τους. Και αποδεικνύεται πως η ηθική καταπνίγει λίγο την αίσθηση του χιούμορ. Φυσικά, τα όρια είναι λεπτά και χρειάζεται προσοχή.

Κι όπως γνωρίζουμε το χιούμορ με κάποιον τρώει συνδέει τους ανθρώπους και τους κάνει να φαίνονται πιο φιλικοί,διασκεδαστικοί αλλά και έξυπνοι. Πολλοί λένε πως αυτό είναι και το βασικό στοιχείο σε μια φιλία, ενώ μπορεί να προβλέψει και την επιτυχία στις σχέσεις σου.

Σε μια σειρά πειραμάτων, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για την ηθική ταυτότητα 70 εργαζομένων. Στη συνέχεια, οι συνάδελφοί τους βαθμολόγησαν την αίσθηση του χιούμορ των συμμετεχόντων, υποδεικνύοντας κατά πόσο τους ήταν συμπαθείς ή όχι και κατά πόσο ήταν πιο δημοφιλείς στο χώρο εργασίας. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν πως οι περισσότερο ηθικά επικεντρωμένοι υπάλληλοι θεωρήθηκε ότι δεν είχαν την αίσθηση του χιούμορ και ήταν λιγότερο δημοφιλείς συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Αν, λοιπόν, είσαι περισσότερο ειλικρινής, αν δεν δέχεσαι και πολλά-πολλά, τότε φαίνεσαι περισσότερο απρόσιτος και εχθρικός και ο κύκλος των φίλων στενεύει…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ