Ξενογιαννακοπούλου: 8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019 με βάση τον κανόνα 1:1

Την άποψη ότι «η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα για ιδιωτικοποίηση κλάδων του Δημοσίου», εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Όπως είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, με το τέλος της μνημονιακής εποχής «ο κάθε φορέας αναδεικνύει τις προτεραιότητές του και δεν είναι τυχαίο που τώρα επέλεξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφερθεί από τη Θεσσαλονίκη σε μια διαφορετική λογική για τη δημόσια διοίκηση. Με περιορισμό προσλήψεων, περαιτέρω μείωση της δημόσιας διοίκησης και απολύσεις συμβασιούχων πως θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες στην Παιδεία, στην Υγεία και στο κοινωνικό κράτος;», διερωτήθηκε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Η αρμόδια υπουργός χαρακτήρισε ως απολύτως ψευδείς τις κατηγορίες για διόγκωση του κράτους, λέγοντας ότι από το 2009 έως σήμερα η δημόσια διοίκηση έχει υποστεί μια οριζόντια μείωση της τάξης του 20%, ενώ επανέλαβε ότι με βάση τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 1 ο αριθμός των προσλήψεων για το 2019 προσδιορίζεται στις 8.000.

Προανήγγειλε, ακόμα, σχέδιο νόμου για το ΑΣΕΠ, στο οποίο, όπως είπε, θα περιλαμβάνει την ενδυνάμωση του ανεξάρτητου φορέα σε λειτουργικό και θεσμικό επίπεδο, αλλά και την ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις διευρυμένες τον τελευταίο καιρό αρμοδιότητές του.

Τόνισε επίσης την ανάγκη ανάδειξης «ενός προοδευτικού πόλου στη χώρα που να έχει προγραμματική κατεύθυνση για το μέλλον απέναντι στα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής», διευκρινίζοντας ότι η ανάδειξη αυτού του πόλου δεν μπορεί παρά να γίνει με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρατήρησε ότι «υπάρχει ένα ευρύτερο κενό στον προοδευτικό χώρο, διότι από τη στιγμή που διαλύθηκε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, ο χώρος του ριζοσπαστικού σοσιαλισμού έμεινε άστεγος».


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here