Δείτε 6 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το λάδι καρύδας!


Το λάδι καρύδας θεωρείται από πολλούς ένα εξαιρετικό προιόν διατροφής (αν και τελευταία έρευνες υποδεικνύουν οτι ίσως δεν είναι τόσο αθώο όσο δείχνει). Όμως πέρα από τη μαγειρική, το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην κουζίνα, το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο αλλά και τον κήπο. Δείτε μερικούς από αυτούς.

Στην κουζίνα Διατηρήστε σε καλή κατάσταση τα ξύλινα σκεύη σας περνώντας τα με ένα πανί με λάδι καρύδας. Αφήστε το λάδι να απορροφηθεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε τα υπολείμματα με ένα στεγνό πανί.

 

Στο υπνοδωμάτιο και την ντουλάπα σας Βάλτε λάδι καρύδας στα δερμάτινά σας για να τους δώσετε νέα πνοή. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τις μύτες των παπουτσιών σας αλλά και την περιποίηση των τακουνιών. Τέλος, το λάδι καρύδας θα χαλαρώσει τα πεισματάρικα φερμουάρ που δυσκολεύεστε να ανοίξετε. Βάλτε λίγο λάδι στο φερμουάρ και ανεβοκατεβάστε το μερικές φορές για να ξεμπλοκάρει τελείως και να μην σας ξαναδημιουργήσει πρόβλημα.

 

Στο μπάνιο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για να φτιάξετε ένα σπιτικό άρωμα μπάνιου. Βάλτε 1 κ.σ. λάδι καρύδας σε ένα μπολάκι και μερικές σταγόνες κάποιου αιθέριου ελαίου που σας αρέσει και αφήστε το στο μπάνιο σε μόνιμη βάση. Επίσης, μπορείτε να γυαλίσετε τις βρύσες χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας. Τρίψτε με ένα πανάκι λάδι καρύδας πάνω σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια σκουπίστε το μέχρι να λάμψει τελείως το μέταλλο. Τέλος, μπορείτε να διώξετε τα άλατα από τα είδη υγιεινής βάζοντας λίγο έλαιο καρύδας και τρίβοντας καλά τις επιφάνειες. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

 

Στο σαλόνι

Ξεσκονίστε τις ξύλινες επιφάνειες με ένα πανάκι που περιέχει μικρή ποσότητα ελαίου καρύδας. Το ξύλο θα καθαρίσει τελείως και επιπλέον θα του δώσετε μία φυσική γυαλάδα που θα το αναδείξει. Το λάδι καρύδας μπορεί να απομακρύνει και τις τσίχλες ή οτιδήποτε έχει κολλήσει σε κάποια επιφάνεια και δεν φεύγει εύκολα. Επίσης βοηθάει τις πόρτες και τα πατώματα να μην τρίζουν. Βάλτε λίγο έλαιο καρύδας στην προβληματική επιφάνεια, αφήστε το να δράσει και σκουπίστε το καλά ώστε να μη γλιστρήσει κανείς.

Στον κήπο

To έλαιο καρύδας απομακρύνει τη σκουριά. Βάλτε λάδι πάνω στην σκουριασμένη επιφάνεια και αφήστε το να δράσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα πανί και η σκουριά θα εξαφανιστεί. Το λάδι λειτουργεί και σαν φυσικό εναλλακτικό λιπαντικό. Βάλτε μια στρώση λαδιού καρύδας στην αλυσίδα του ποδηλάτου αλλά και στην αλυσίδα του γκαζόν. Με αυτό το tip και τα δύο θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και ομαλά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ