ΟΑΕΔ – Επίδομα ανεργίας: Δείτε ΕΔΩ πόσο αυξάνεται

Αυξήσεις για τα εισοδήματα εργαζομένων, συνταξιούχων αλλά και ανέργων που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού από τις αρχές του 2019

Αυξήσεις θα δουν στους μισθούς τους περίπου 614.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή με καθεστώς μερικής απασχόλησης, δηλαδή με 350 ευρώ μικτά. Ακολουθούν βασικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, με πρώτο το τακτικό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, το οποίο υπολογίζεται με βάση το 55% του κατώτατου ημερομισθίου. 

Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ καταβάλλεται, σε μηνιαία βάση, αλλά υπολογίζεται σε ημερήσια επιδόματα που ανέρχονται στο  55% του βασικού ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό καθορίζεται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά σε περίπου 610.000 εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να επιφέρει αυτόματη αύξηση 10 με 15 ευρώ του επιδόματος ανεργίας που αφορά σε 90.000 με 120.000 εργαζομένους στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, αναμένονται και αυξήσεις για τους νέους έως 24 ετών που σήμερα αμείβονται με τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό των 511 ευρώ, ο οποίος πλέον καταργείται.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here