Μαρία Ιωαννίδου: «Η γενιά μου είχε μια νοσηρή αγάπη για τη δουλειά και η ζωή μας ήταν η καλλιτεχνία»


H Μαρία Ιωαννίδου έχει μείνει στην ιστορία σαν το ανάλαφρο κορίτσι του ελληνικού σινεμά, η «τσιχλόφουσκα», η αιώνια έφηβη. Και φυσικά, ως η γυναίκα που έζησε μια μυθιστορη­ματική ζωή στο πλάι του Βαγγέλη Σειληνού και του Φρέντυ Γερμανού.

Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι, Μικροί και Μεγάλοι εν Δράσει, Το πιο Λαμπρό Αστέρι είναι μερικές μόνο από τις πιο εμπορικές ταινίες της, οι οποίες την έκαναν να κυκλοφορεί με βαλίτσες γεμάτες αυτόγραφα.

Τη Μα­ρία Ιωαννίδου την ανακάλυψε ο Μιχάλης Κακογιάννης, στα έξι της χρόνια, ενώ την επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης γιατί, πέρα από το προφανές της ταλέντο, «μασούσε ωραία την τσίχλα». Ο Σειληνός, όμως, της άλλαξε τη ζωή.

«Όταν με είδε μον είπε: “Θα μεγαλώσεις λίγο και θα σε κάνω παρτενέρ και γυναίκα μον”. Εκεί έγινα φίρμα».

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι ασταμάτητη, αφού πρό­σφατα συμμετείχε στο θεατρικό Μαριχουάνα Stοp!, παίζει στο σίριαλ Μην Ψαρώνεις, του ΑΝΤ1, γράφει το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Άνω Τελεία, ενώ διαπραγματεύεται την κινηματογρα­φική μεταφορά του πρώτου, του Σουίτα 1610.

«Πού βρίσκω την ενέργεια; Η γενιά μου είχε μια νοσηρή αγάπη για τη δουλειά και η ζωή μας ήταν η καλλιτεχνία. Γι” αυτή στερήθηκα ταξίδια, αν­θρώπους, δεν έκανα παιδιά», λέει στο Downtown στην προσπάθεια της να δείξει γιατί το πάθος της δεν έσβησε ποτέ. Όσο για το μέλλον, θα ήθε­λε να ταξιδέψει στον κόσμο και να παίξει Τκνεσι Ουίλιαμς και Άντον Τσέχοφ.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ