Σου αρέσει ο σολομός; Δοκίμασε τότε αυτή τη συνταγή για σολομό με σπαράγγια


Αν έχεις διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό Hashimoto είναι πολύ πιθανό να δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια βάρους, και κυρίως λίπους, στις γυναίκες με Hashimoto είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Δυστυχώς, το παλιό μοντέλο ενεργειακού ισοζυγίου που βασίζεται μόνο στις θερμίδες είναι ελαττωματικό! Αυτό το μοντέλο υποστήριζε ότι αν κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, είτε τρώγοντας λιγότερο είτε με περισσότερη άσκηση, θα χάσεις βάρος. Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες με Hashimoto που δεν μπορούν να χάσουν βάρος ακόμα και όταν καταναλώνουν μόνο 1000 θερμίδες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το Hashimoto προκαλεί στο σώμα σου μια σειρά από ορμονικά προβλήματα που όλα μαζί συνδυαστικά οδηγούν σε αύξηση βάρους (λίπους) στο σώμα.

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κετογονικό αυτοάνοσο πρωτόκολλο, το οποίο συνδυάζει τα οφέλη μιας καλά σχεδιασμένης κετογονικής διατροφής σε συνδυασμό με ένα πρωτόκολλο εξάλειψης και επαναεισαγωγής, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει να ανακαλύψεις σε ποια τρόφιμα έχεις δυσανεξία και ευαισθησία, να αναστρέψεις τυχόν θρεπτικές ανεπάρκειες, να επουλώσεις το έντερο και μακροπρόθεσμα να θεραπεύσεις το σώμα σου. Στο Shape Iουνίου, θα βρεις την πλήρη διατροφή για απώλεια βάρους για γυναίκες με Hashimoto καθώς και ενδεικτικό διαιτολόγιο 14 ημερών.

Σολομός με σπαράγγια

Υλικά

4 μερίδες

4 (680γρ) φιλέτα σολομού,
454 γρ σπαράγγια με τις άκρες κομμένες
2 κ.σ. λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι,
1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί τα φιλέτα σολομού τα καθαρισμένα σπαράγγια. Ρίχνεις το λιωμένο λάδι καρύδας ομοιόμορφα πάνω στα φιλέτα του σολομού και τα σπαράγγια. Αλατίζεις και ρίχνεις τη σκόνη σκόρδου. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να έχει ψηθεί ο σολομός και τα σπαράγγια.

Από την Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, PhD, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ