Πώς να διαλέξετε κατάλληλο παιδίατρο


Ποια είναι τα κριτήρια σας για να δείτε ποιος παιδίατρος είναι κατάλληλος για εσάς. Σίγουρα θα πρέπει να είναι ευχάριστος, ικανός και πάντα διαθέσιμος. Αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά.

Αρχικά, καθορίστε τι είναι σημαντικό. Αναρωτηθείτε αν θέλετε να δέχεστε συμβουλές για την ανατροφή του παιδιού ή δεν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και θέλετε να μείνετε μόνο στην ιατρική βοήθεια!

Στο δεύτερο κριτήριο είναι η απόσταση του σπιτιού σας από το ιατρείο. Έχετε χρόνο ή μέσο για να διανύετε μεγάλες αποστάσεις ή χρειάζεστε έναν γιατρό που να βρίσκεται κοντά σας;

Σημαντικό ρόλο παίζει εάν προτιμάτε γυναίκα ή άνδρα παιδίατρο, γιατί ίσως θέλετε να σκεφτείτε ότι όταν το παιδί αρχίσει να μπαίνει στην εφηβεία ίσως προτιμά έναν γιατρό του ίδιου φύλου.

Βασικό είναι αν το παιδί σας έχει μια χρόνια ασθένεια, όπως ο διαβήτης ή το άσθμα, που αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν παιδίατρο με ειδίκευση στο συγκεκριμένο πρόβλημα (σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο γιατρό, πάντα).

Αν μέχρι τώρα έχετε βρει 2 ή 3 παιδίατρους που ανταποκρίνονται στα θέλω σας, ήρθε η ώρα να δείτε τα ιατρεία τους.

Επισκεφθείτε τους νωρίς ώστε να βολιδοσκοπήσετε τον χώρο. Δείτε στο προσωπικό και σημειώστε αν είναι εξυπηρετικοί και ευγενικοί. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καθαρά και ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Αν θέλετε, συνομιλήστε με άλλους γονείς που περιμένουν και ρωτήστε τους αν είναι ικανοποιημένοι.

Μιλήστε με τον γιατρό

Να είστε σύντομοι. Ειδικά αν δεν σας έχει χρεώσει για τη συνάντηση. Πέντε με δέκα λεπτά θα πρέπει να είναι αρκετά για να βγάλετε ένα συμπέρασμα. Αν θεωρείτε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο, κλείστε ένα κανονικό ραντεβού.

Τέλος, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Ο γιατρός μπορεί να φαίνεται ιδανικός, αν όμως το ένστικτό σας λέει να μην τον εμπιστευτείτε, τότε καλύτερα να συνεχίσετε να ψάχνετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ