Ευρωεκλογές 2019: Καταγγελίες για νοθεία και από τον Νότη Μαριά – Στους Εφόρους Εκλογών Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης κατήγγειλε παραβιάσεις της Εκλογικής Νομοθεσίας


Τους Εφόρους Εκλογών Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε πριν λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο της Συμπρωτεύουσας ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος από το πρωί επισκέπτεται τα Εκλογικά Κέντρα της περιοχής.

Ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους αρμοδίους Εφόρους Εκλογών για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Εκλογικής Νομοθεσίας που γίνονται στις εν λόγω εκλογικές περιφέρειες. Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς κατέθεσε ήδη ένσταση για παραβίαση της Εκλογικής Νομοθεσίας στο Εκλογικό Τμήμα 314Α της Θεσσαλονίκης ενώ από το πρωί έχει επίσης καταγγείλει δημοσίως με δελτίο τύπου αντίστοιχες παραβιάσεις τόσο στο Εκλογικό Τμήμα 156Α Στίβος Θεσσαλονίκης όσο και σε διάφορα άλλα μέρη της Επικράτειας, όπως στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Πετίστα στην Ορεινή Ναυπακτία και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου όπου ψηφίζουν με ειδικούς καταλόγους ναυτικοί. Εν τω μεταξύ το όργιο παραβίασης της Εκλογικής Νομοθεσίας συνεχίζεται σε πολλά Εκλογικά Τμήματα της χώρας όπου δεν δίνονται στους Εκλογείς όλα τα ψηφοδέλτια με διάφορες δικαιολογίες (έλλειψη εφορευτικών επιτροπών, μεγάλος αριθμός κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές κλπ) και οι εκλογείς καλούνται να πάρουν μόνοι τους όποια ψηφοδέλτια νομίζουν ενώ σε άλλες περιπτώσεις δίνονται στους εκλογείς μόνο ψηφοδέλτια των «δήθεν» βασικών Κομμάτων.

Επιπλέον παραβιάσεις της Εκλογικής Νομοθεσίας έγιναν και στο Εκλογικό Τμήμα 1000 – Σχολή Κωφαλάλων, Αγία Παρασκευή στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε ήδη ένσταση καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο Νεαπόλεως Συκεών, Περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου σπεύδουν εκπρόσωποι του Κόμματός μας.

Σε όλα αυτά τα Εκλογικά Τμήματα Εκλογείς μας κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του Κινήματός μας «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ» παρότι έχουμε αποστείλει τον υπό του νόμου προβλεπόμενο αριθμό ψηφοδελτίων, ήτοι αριθμό ίσο με τον αριθμό των εκλογέων συν 20%.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών και τις αντίστοιχες Περιφέρειες να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ