Πόσο εκτονωτικό είναι να σπάμε φούσκες;


Το δημοφιλέστερο εργαλείο κατά του στρες είναι… φούσκες. Φούσκες που σκάνε η μία μετά την άλλη κάτω από την πίεση των δακτύλων. Ναι, αυτές που υπάρχουν στο γνωστό πλαστικό υλικό περιτυλίγματος για εύθραυστα αντικείμενα (αγγλιστί bubble wrap, ελληνοαγγλιστί αεροπλάστ). Πρόκειται για ένα εξόχως αγχολυτικό άθλημα, ισχυρίζονται ερευνητές, που αποδεικνύεται μάλιστα και εθιστικό.

Αγχολυτικό όσο και ένα μασάζ μισής ώρας
Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, μόλις ενός λεπτού ενασχόληση με το σπάσιμο των πλαστικών φυσαλίδων ανακουφίζει από το στρες όσο και ένα μασάζ 33 λεπτών! Δεδομένου ότι το συνηθισμένο αεροπλάστ έχει περίπου 10.000 φυσαλίδες αέρα ανά τετραγωνικό μέτρο, όρεξη να έχεις να σκας φούσκες, όταν είσαι αγχωμένος/η.

Σπας το… απόστημα των προβλημάτων σου

Το πρωτότυπο υλικό συσκευασίας εφευρέθηκε το 1957 από δύο Αμερικανούς μηχανικούς, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως τρισδιάστατη ταπετσαρία τοίχων. Η αποτυχία του bubble wrap σε αυτόν τον τομέα οδήγησε τους εμπνευστές του να το αξιοποιήσουν ως υλικό συσκευασίας, μια κίνηση που αποφέρει ακόμα και σήμερα κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το καινοτόμο για την εποχή του προϊόν έγινε απίστευτα δημοφιλές ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι όπου το βρουν σκάνε τις φούσκες του μανιωδώς. Προσφέρει διασκέδαση, εκτόνωση αλλά και κάτι παραπάνω, όπως εξηγούν οι ειδικοί: Σπάζοντας τις φούσκες είναι σαν να σπας το… απόστημα των προβλημάτων σου. Αν μάλιστα οι φούσκες είναι και σε σχήμα καρδιάς (τις κατασκεύασε ιταλική εταιρεία), τακτοποιείς και τα συναισθηματικά σου απωθημένα.

Η τρέλα της φούσκας

Φυσικά υπάρχει και οικονομική λύση να σκας φούσκες για εκτόνωση χωρίς να ξοδεύεις χρήματα για να αγοράσεις το υλικό: Το διαδικτυακό παιχνίδι σκασίματος φούσκας.

Ο ενθουσιασμός των χρηστών για το εικονικό αεροπλάστ φαίνεται ότι είναι τόσο μεγάλος, ώστε καθιέρωσαν την τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου ως bubble appreciation day, δηλαδή μέρα αφιερωμένη σε παιχνίδια με αυτό το θορυβώδες υλικό.

Υπάρχει επίσης το γιαπωνέζικο παιχνίδι puchipuchi, που φαίνεται να εκτονώνει τους σκληρά εργαζόμενους στα διαλείμματά τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ