Εξελίξεις στην υπόθεση Κασόγκι: Πώς «φυγάδευσαν» τη σορό του δημοσιογράφου από την Τουρκία

Ενώ η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι οι τουρκικές Αρχές φαίνεται πως έχουν στοιχεία ότι φυγαδεύτηκε εκτός Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το middleeasteye μέλη από τη σορό του δημοσιογράφου μεταφέρθηκαν στο Ριάντ από τον σωματοφύλακα του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν πως ο Maher Abdulaziz Mutrib, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχε στη δολοφονία, ήταν εκείνος που ανέλαβε να «φυγαδεύσει» τη σορό του από την Τουρκία με ιδιωτικό τζετ.

Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά το θάνατο του Κασόγκι. Ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης όπου μαζί του είχε μια μεγάλη τσάντα. Εκεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, βρισκόταν το άψυχο σώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Ο Mutrib κατάφερε να φύγει χωρίς να περάσει από έλεγχο. Οι αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν, καθώς πέρασε από την αίθουσα των VIP ενώ δεν έγινε έλεγχος ούτε στο αεροσκάφος. Και αυτό γιατί η απογείωση έγινε πριν σημάνει ο συναγερμός για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε ένα δεύτερο αεροπλάνο που ήταν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, έγινε έλεγχος αλλά εκεί οι τουρκικές Αρχές δεν βρήκαν τίποτα. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, που είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου, φάνηκε να βιάζεται.

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα ίχνος της σορού του Τζαμάλ Κασόγκι.

Πηγή: middleeasteye


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here