Άστεγος έσωσε γυναίκα που είχε πέσει σε ποτάμι μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της!

Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο μας είχε πει: «Ήρωες δεν υπάρχουν μόνο εν καιρώ πολέμου. Υπάρχουν και εν καιρώ ειρήνης και ζουν ανάμεσά μας…». Αυτή η φράση μπορεί να συνδεθεί απόλυτα με την είδηση που θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο..

Ο Shane Drossard είναι ένας ήρωας εν καιρώ ειρήνης. Αν και ήταν και είναι άστεγος, αυτό που έκανε ήταν να σώσει μια γυναίκα που ήδη είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Ο Shane βρισκόταν κοντά στη γέφυρα «Washington Avenue» της Μινεσότα, όπου κοιμόταν. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα όμως άκουσε έναν ήχο προερχόμενο από μια βουτιά. Αμέσως μετά άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει, η οποία βρισκόταν μέσα στο ποτάμι!

Στην πραγματικότητα, αυτό που είχε συμβεί με την κοπέλα ήταν το εξής: Η κοπέλα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, πηδώντας από τη γέφυρα στο ποτάμι… Παρ όλα αυτά, επέζησε της πτώσης, αλλά όπως είναι φυσικό, κραύγαζε από τους πόνους..

Τη στιγμή εκείνη ο Drossard έσπευσε αμέσως να τη βοηθήσει. Ακούγοντας τις κραυγές της, της φώναξε : «Έρχομαι!» . Αφού μπήκε στο ποτάμι, την πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και την άρπαξε από το χέρι. Τότε ακριβώς της είπε: «Είσαι πολύ όμορφη. Έχεις πολλά ακόμα να ζήσεις. Δεν πρόκειται να σου αφήσω το χέρι…».

Αφού κατάφερε και την έβγαλε έξω από το ποτάμι, ήρθαν οι πυροσβέστες, που είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα από έναν άλλο άνθρωπο που αντιλήφθηκε το περιστατικό. Η 35χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Ο Drossard παρότι του προτάθηκε από την πυροσβεστική να διανυκτερεύσει σε ένα κατάλυμα, εκείνος απάντησε το εξής: « Θα επιστρέψω να κοιμηθώ εκεί που κοιμόμουν, δίπλα στη γέφυρα…» .

Μιλάμε για την προσωποποίηση του ταπεινού ήρωα… Όταν ρωτήθηκε για το πώς βρήκε το θάρρος να το κάνει αυτό, ο Drossard απάντησε: «Δεν ξέρω, άκουσα μια φωνή και απλά ήθελα βοηθήσω το άτομο αυτό. Ήθελα να κάνω κάτι καλό για κάποιον».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here