«Βόμβα»: Η Τουρκία αλλάζει τους κανόνες εμπλοκής στην ανατολική Μεσόγειο

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού άμυνας «Defence», o τουρκικός στόλος θα είναι στο εξής ελεύθερος να απαντά με τον ίδιο τρόπο στις παρενοχλήσεις, όπως προβλέπουν οι νέοι κανόνες εμπλοκής που επεξεργάστηκε το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), έπειτα από τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ την περασμένη βδομάδα ότι με βάση τη νέα εργασία σύντομα θα ανακοινώσουν τους νέους κανόνες εμπλοκής, το τουρκικό περιοδικό αναφέρει ότι οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν αυξάνοντας την αντίδραση σταδιακά ανάλογα με το επίπεδο της απειλής.

Μάλιστα, ανάλογα με τον πιθανό βαθμό απειλής, θα υπάρχει δυνατότητα η αρμοδιότητα διαταγής να μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ναύαρχο μέχρι και τον χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματικό ενός πλοίου.

Το περιοδικό αναφέρει, επίσης, πως με τους νέους κανόνες εμπλοκής θα μπορεί να διασφαλιστεί η αποφασιστική αντίδραση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Ιδιαίτερα, όπως τονίζεται, σε περίπτωση παρεμπόδισης των εργασιών του ερευνητικού πλοίου Barbaros και του γεωτρύπανου Φατίχ.

 


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here