Κέρδη – μαμούθ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο τζακπότ όλων των εποχών και κληρώνει αύριο (vids, pics)

Με την αγορά λαχείου αξίας δύο δολαρίων, οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αν η τύχη τού χαμογελάσει πολύ και είναι ο ένας στα 303 εκατομμύρια που θα κερδίσει το τζακπότ του 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων αύριο, το βράδυ της Τρίτης 23 Οκτωβρίου.

Το ποσό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για λοταρία τζακπότ καθώς δεν υπήρξαν νικητές που να διεκδικήσουν το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων την Παρασκευή.

Είναι τόσα πολλά χρήματα που, αν ο υπερτυχερός πάρει τα χρήματα εφάπαξ σε μετρητά, συγκεκριμένα σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, μπορεί να σχηματίσει έναν στύλο ύψους 975 μέτρων, υψηλότερο από οποιοδήποτε κτήριο στον κόσμο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της λοταρίας.

«Το Mega Millions έχει ήδη εισέλθει σε ιστορικό επίπεδο, αλλά είναι πράγματι εκπληκτικό όταν σκεφθεί κανείς ότι το τζακπότ έχει αγγίξει το παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών», δήλωσε ο Γκόρντον Μεντένικα, διευθυντής του Ομίλου Mega Millions σε ανακοίνωση.

Ωστόσο είναι περισσότερο πιθανό να χάσετε τη ζωή σας από καρχαρία παρά να κερδίσετε, καθώς η πιθανότητα να δεχτείτε επίθεση από καρχαρία είναι μία στα 3,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Διεθνές Μουσείο Άγριας Ζωής που εδρεύει στην Τουσόν της Αριζόνας.

Λαχεία πωλήθηκαν σε 44 αμερικανικές Πολιτείες, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και στις Παρθένες Νήσους.

Προ φόρων, η τρέχουσα αξία του τυχερού λαχνού του Mega Millions υπολογίζεται στα 904 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν χωρών όπως η Νότια Αφρική, η Κολομβία και η Ελβετία, σύμφωνα με στοιχεία του 2017 από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο τυχερός λαχνός της λοταρίας Powerball την Τετάρτη ανέρχεται σε 620 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον κάνει το πέμπτο μεγαλύτερο τζακπότ στην αμερικανική ιστορία, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς κανείς δεν πέτυχε και τους έξι αριθμούς στην κλήρωση.

Αν ο τυχερός του Powerball επιλέξει να του καταβληθεί το ποσόν εφάπαξ, θα λάβει 354,3 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here