Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες χωρίς γάμο και παιδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη


Τα νέα δεδομένα κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Τα αποτελέσματα πρόσφατηςε μελέτης ανατρέπουν τα “κοινωνικά αποδεκτά δεδομένα” όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με αυτά, οι άγαμες γυναίκες χωρίς παιδιά είναι πιο ευτυχισμένες!

Ο επιστήμονας συμπεριφοράς, Paul Dolan μίλησε σχετικά στο πλαίσιο του Hay Festival το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εξήγησε, λοιπόν, ότι οι παραδοσιακοί δείκτες που χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν την επιτυχία μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικοί όσο ήταν κάποτε. Είπε ότι επίσης πιστεύεται ότι οι γυναίκες χωρίς συζύγους ή παιδιά ζούνε περισσότερο από τις συνομήλικες τους που μεγαλώνουν παιδιά.

«Οι παντρεμένες γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από άλλες υποομάδες του πληθυσμού, αλλά αυτή είναι η απάντηση που δίνουν μόνο όταν ο σύζυγός τους είναι παρών, όταν τις ρωτάνε πόσο ευτυχισμένες είναι. Όταν ο σύζυγος δεν είναι παρών απαντάνε “ο μίζερος!”», αναφέρει η Guardian.

«Έχουμε κάποια σημαντικά στοιχεία που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου, αλλά φοβάμαι ότι σήμερα πρέπει να πω απλά: αν είσαι άνδρας, θα πρέπει πιθανώς να παντρευτείς, αν είσαι γυναίκα, μην μπεις στον κόπο».

Ο Dolan, ο οποίος αναφέρθηκε στα ευρήματα της έρευναας που υπάρχουν στο νέο βιβλίο του, Happily Ever After, δήλωσε ότι οι άνδρες επωφελελούνται από το γάμο καθώς «ηρεμούν».

«Οι άνδρες παίρνουν λιγότερα ρίσκα, κερδίζουν περισσότερα χρήματα στην εργασία και ζουν λίγο περισσότερο», εξήγησε. «Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, ανέχονται περισσότερα πράγματα και πεθαίνουν νωρίτερα από αυτές που δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Η υγιέστερη και ευτυχέστερη υποομάδα του πληθυσμού είναι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ ή δεν είχαν παιδιά».

Επίσης είπε ότι, παρόλο που η τρέχουσα περιγραφή κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ανεπαρκείς λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης, στην πραγματικότητα υπερισχύουν σε σχέση με τις παντρεμένες φίλες τους.

«Βλέπετε μια γυναίκα 40 ετών, που δεν είχε ποτέ παιδιά – Αυτό είναι κρίμα, έτσι δεν είναι; Ίσως μια μέρα θα συναντήσει τον σωστό άντρα και αυτό θα αλλάξει. Ίσως θα συναντήσει τον λάθος άντρα και αυτό θα αλλάξει», είπε. «Ίσως θα συναντήσει έναν άντρα που θα την κάνει λιγότερο ευτυχισμένη και υγιή και θα πεθάνει νωρίτερα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ