15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…


Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε και καλό είναι να προσέχετε να τα αποφεύγετε για να μην έχετε προβλήματα…

Προσοχή με το αλκοόλ
Εάν σερβίρονται οινοπνευματώδη ποτά κατά τη διάρκεια της πτήσης, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πιείτε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να μην εκτιμούν και τόσο όσους πίνουν πολύ.

Ταξίδι με αεροπλάνο – tips – αλκοόλ
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε και τα δυο χερούλια του καθίσματός σας
Μπορεί να σας βολεύει βεβαίως αλλά θα πρέπει να σέβεστε και τον προσωπικό χώρο των συνεπιβατών σας.

Κουβέντα με… μέτρο
Μια ευγενική κουβεντούλα με το διπλανό σας είναι αποδεκτή. Ωστόσο να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί και να προτιμά να ταξιδεύει με ησυχία και να μην έχει όρεξη για κουβέντα. Εάν δείτε ότι είναι απορροφημένος στο διάβασμα ή ότι ακούει μουσική, αφήστε τον στην ησυχία του και μην του ανοίξετε κουβέντα.

Μην το παρακάνετε με τα ανακλινόμενα καθίσματα
Τα ανακλινόμενα καθίσματα είναι για την άνεσή σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα γέρνετε προς τα πίσω όσο θέλετε. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν πίσω σας κάθεται κάποιο παιδί ή κάποιος ψηλός επιβάτης.

Εάν σηκώνεστε συνέχεια μην επιλέξετε θέση στο παράθυρο
Εάν έχετε θέση δίπλα στο παράθυρο, τότε εάν σηκώνεστε συνέχεια για να πάτε για παράδειγμα στην τουαλέτα θα ενοχλείτε τον επιβάτη που κάθεται δίπλα σας. Θα ήταν προτιμότερο να πάτε τουαλέτα πριν ανεβείτε στο αεροπλάνο. Κι εάν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να κρατηθούν επιλέξτε να καθίσετε στο διάδρομο για να μην ενοχλείτε κανέναν.

Να είστε προετοιμασμένοι για το ταξίδι με τα παιδιά σας
Tο να ταξιδεύεις με παιδιά είναι από μόνο του μια περιπέτεια. Εάν είναι μωρό κάποιων μηνών, φροντίστε να το έχετε ταίσει καλά πριν τη πτήση. Ένα μωρό που κλαίει δεν είναι και το καλύτερο σενάριο για τους περισσότερους επιβάτες. Εάν επίσης το παιδί σας έχει την τάση να τρέχει στους διαδρόμους του αεροπλάνου καλό θα ήταν να του εξηγήσετε πριν ανέβετε στο αεροπλάνο ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά. Μια μικρή δωροδοκία καμιά φορά κάνει θαύματα.

Μην ενοχλείτε χωρίς λόγο το προσωπικό
Το προσωπικό καμπίνας έχει εκπαιδευτεί για να σας φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να είστε πάντα ευγενικοί μαζί τους και να δείχνετε ότι εκτιμάτε τις προσπάθειές τους. Φροντίστε να μην τους ενοχλείτε χωρίς λόγο. Είναι απαράδεκτο.

Μην απλώνεστε υπερβολικά
Εάν κάθεστε στο διάδρομο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους αγκώνες σας και τα πόδια σας. Μην τα βγάζετε στο διάδρομο καθώς μπορεί να εμποδίζετε το προσωπικό και τους επιβάτες. Μπορεί ακόμη και να τραυματιστείτε.

Μην μιλάτε πολύ δυνατά
Εάν ταξιδεύετε με γκρουπ, ειδικά εάν πάτε ή επιστρέφετε από τη χώρα των ονείρων σας, προσπαθήστε να μην φωνάζετε και κάνετε πολύ φασαρία. Μιλάτε χαμηλόφωνα για να μην ενοχλείτε τους άλλους επιβάτες.

Προτιμήστε τα ακουστικά
Τα αεροπορικά ταξίδια μερικές φορές είναι πολύ κουραστικά. Γι’ αυτό το λόγο οι επιβάτες επιλέγουν να δουν κάποια ταινία ή ακούν μουσική. Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος δεν είναι δυνατά γιατί μπορεί ο συνεπιβάτης σας να μην έχει τα ίδια γούστα με εσάς.

Μην χρησιμοποιείτε το ντουλαπάκι κάποιου άλλου
Φροντίστε να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας στο ντουλαπάκι που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κάθισμά σας. Το να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο είναι εξαιρετικά αγενές.

Μην κουβαλάτε όλα τα αντικείμενα μαζί σας
Αυτό που αναφέραμε προηγουμένως ισχύει μόνο εάν έχετε πάρει μαζί σας το μέγεθος της αποσκευής που επιτρέπεται. Μην κουβαλάτε όλα σας τα υπάρχοντα μαζί σας στο αεροπλάνο γιατί θα δυσκολευτείτε να τα κουβαλήσετε και να τα αποθηκεύσετε.

Ταξίδι με αεροπλάνο – ντουλαπάκι αποσκευών
Μην πατάτε συνεχώς το κουμπί που καλεί τις αεροσυνοδούς
Το κουμπί για να καλέσετε την αεροσυνοδό πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Εάν βλέπετε ότι η αεροσυνοδός είναι απασχολημένη σερβίροντας τα γεύματα, μην χτυπήσετε το κουμπί παρά μόνο εάν είναι απόλυτη ανάγκη.

Αποφύγετε οτιδήποτε με έντονη μυρωδιά
Όταν πετάτε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι η συμπεριφορά σας και οι πράξεις σας δεν ενοχλούν τους συνεπιβάτες σας. Εάν σας αρέσει να φοράτε άρωμα προσπαθήστε να μην βάλετε πολύ καθώς μπορεί κάποιος να είναι αλλεργικός και να ενοχληθεί. Επίσης, μην κουβαλάτε μαζί σας φαγητά με έντονη μυρωδιά η οποία οποία μπορεί να ενοχλήσει κάποιους.

Μην βιάζεστε να κατεβείτε από το αεροπλάνο
Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει επιβάτες να σπρώχνονται για να περάσουν μπροστά για να κατέβουν μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Αφήστε πρώτα να κατέβουν εκείνοι που βρίσκονται κοντά στην έξοδο και μετά ακολουθήστε κι εσείς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ