Οι «δέκα εντολές» της γυμναστικής


Γυμναστική και υγεία είναι δύο έννοιες που πρέπει να ταυτίζονται. Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάζεται προσοχή γιατί οι υπερβολές μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Aκολουθούν οι «δέκα εντολές» που αν τις ακολουθήσετε τα αποτελέσματα της γυμναστικής πάνω σας θα είναι τα καλύτερα δυνατά.

1. Αθλούμαστε την ημέρα και όχι το βράδυ
Ερευνες έχουν δείξει ότι οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα το βράδυ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο, κάτι που καταπονεί τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό να γυμνάζεστε με το φως του ήλιου για να κοιμάστε σαν… πουλάκια.

2. Συχνή γυμναστική, αλλά με μέτρο
Σε περίπτωση που γυμνάζεστε τέσσερις φορές την εβδομάδα είστε μια χαρά. Ρυθμίστε το πρόγραμμά σας ώστε να έχετε προσωπικό χρόνο. Βέβαια, δεν χρειάζονται υπερβολές, καθώς θα καταπονήσετε τον οργανισμό σας χωρίς λόγο.

3. Ηπια προπόνηση ακόμα και όταν είστε κουρασμένοι
Μπορεί η καθημερινότητα να κουράζει, όμως αυτό δεν είναι λόγος για να μην αθλείστε. Αρκετοί θεωρούν την γυμναστική ως «φάρμακο» για την κούραση. Ξεκινήστε με ήπιες ασκήσεις και αν δείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα αντικαταστήστε το τρέξιμο με το περπάτημα και όλα θα είναι μια χαρά.

4. Κάντε εξετάσεις πριν ξεκινήσετε συστηματικές προπονήσεις
Ανεξαρτήτου ηλικίας, καλό θα ήταν να κάνετε κάποιες εξετάσεις πριν ξεκινήσετε να γυμνάζεστε συστηματικά προκειμένου να δείτε σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σας.

Σε περίπτωση που νιώσετε κάποιες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια που αθλείστε (πόνο στο στήθος, δύσπνοια) συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να δείτε για ποιο λόγο αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα και ψάξτε τρόπους για να τα εξαφανίσετε.

5. Ξεχάστε τα ενεργειακά ποτά αν κάνετε χαλαρά προγράμματα
Τα ενεργειακά ποτά που διαφημίζονται είναι για όσους κάνουν δυνατά προγράμματα και καίνε αρκετές θερμίδες. Σε περίπτωση που γυμνάζεστε χαλαρά δεν τα χρειάζεστε, καθώς είναι πλούσια σε ζάχαρη, κάτι που δεν βοηθά στην καύση του λίπους.

6. Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στα αθλήματα αντοχής
Τα αθλήματα αντοχής είναι πιο ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό σε σύγκριση με αυτά που σχετίζονται με τη μυϊκή δύναμη, καθώς βελτιώνουν την καρδιαγγειακή αντοχή και τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Και προσοχή. Αντοχή δεν σημαίνει μόνο τρέξιμο.

7. Γυμναστείτε στο ρυθμό που αντέχετε
Οπως είπαμε και παραπάνω στην άθληση δεν χρειάζονται υπερβολές. Αν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους γύρω σας ή έχετε πρόβλημα στην αναπνοή ή έχετε ανεβάσει παλμούς πρέπει να κατεβάσετε ταχύτητα.

8. Αθληθείτε ακόμα και αν πάσχετε από χρόνιες ασθένειες
Οταν ένας άνθρωπος πάσχει από κάποια χρόνια ασθένεια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρέπει να αθληθεί (με μέτρο και παρακολούθηση), καθώς το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη ντοπαμίνη, την ορμόνη της ευχαρίστησης, η οποία έχει πολλά θετικά για την σωματική και ψυχολογική υγεία.

9. Αν θέλετε να γυμνάζεστε σωστά, κόψτε το τσιγάρο
Επειδή η γυμναστική δεν εξαφανίζει τις αρνητικές συνέπειες του τσιγάρου, καλό θα ήταν να το κόψετε. Θα κάνετε καλό σε εσάς και τους γύρω σας.

10. Αθληση και σωστή διατροφή θα οδηγήσει στην απώλεια βάρους
Η γυμναστική από μόνη της δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Χρειάζεται και σωστή διατροφή για να φτάσετε στο βάρος που επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ