Δούρου: Χρησιμοποιούν την τραγωδία στην Αν. Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης

Αυτονόητη η κριτική, η σκληρή κριτική, άλλο αυτό όμως και άλλο η κατασυκοφάντηση, και μάλιστα «μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης», επισημαίνει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρένα Δούρου, που προσθέτει:

«Όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία».

Και ξεκαθαρίζει, «οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα».

Από εκεί και πέρα, «οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους. Αν θέλουν αιρετούς – σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς – εργάτες της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει. Ενώ κάνοντας τον, αναλυτικό, απολογισμό της η περιφερειάρχης Αττικής, διευκρινίζει ότι «φυσικά δεν είναι αρκετά. Αλλά είναι η αρχή που τα αλλάζει όλα. Με μετρήσιμο, χειροπιαστό τρόπο».

Ερωτηθείσα για την παραίτηση Κοτζιά, η Ρένα Δούρου εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι «προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της γραμμής που έχει χαραχθεί για μια ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική» ενώ χαρακτηρίζει τη θετική ψήφο της Βουλής της ΠΓΔΜ ως την «αρχή του τέλους μιας διαμάχης που δηλητηρίαζε όχι μόνο τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά επηρέαζε αρνητικά συνολικά την περιοχή των Βαλκανίων».

 
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here