Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι: Αυτή είναι η «σκοτεινή» πλευρά του στοιχείου σας


Όλοι ξέρουν ότι το βασικό στοιχείο των ζωδίων αυτών είναι ο αέρας. Ο αέρας, λοιπόν, συμβολίζει την ενέργεια που όλοι αναπνέουμε και με την οποία αλληλοεπιδρούμε σε καθημερινή βάση. Είναι η «διάνοια», αυτό που μας κάνει ανθρώπους, μας δίνει λογική και σκέψη. Είναι αυτό που μας έκανε να εξελιχθούμε και να κυριαρχήσουμε στον κόσμο. Το πνεύμα υπερισχύει της ύλης. Ο αέρας σημαίνει ότι οι σκέψεις μας, οι μνήμες μας, οι εμπειρίες μας, μας κάνουν αυτό που είμαστε. Φιλτράρουμε ό,τι ζούμε και το συγκρίνουμε με τις αναμνήσεις μας και το πώς έχουμε ήδη αντιδράσει σε παρόμοιες καταστάσεις.

Το «σκοτεινό στοιχείο» των ζωδίων του αέρα είναι η ΛΗΘΗ!
Τα ζώδια αυτά φοβούνται ότι αν χάσουν τον έλεγχο των αναμνήσεών τους, θα σταματήσουν να είναι αυτοί που είναι τώρα και θα συμπεριφέρονται σαν να είναι κάποιος άλλος. Αυτός όμως δεν είναι και απαραίτητα κακό. Στην πραγματικότητα, η λήθη πάει χέρι-χέρι με τον αέρα και αυτό είναι κάτι που ίσως και να μπορέσει να τους απελευθερώσει και να ζήσουν την ζωή τους χωρίς προκαταλήψεις.

Η λήθη είναι απαραίτητη που και που, γιατί μόνο αν μάθεις να αφήνεις πίσω σου το παρελθόν σου, θα μπορέσεις να προχωρήσεις και να επιτύχεις τους στόχους σου. Η ζωή δεν έχει κανόνες και ό,τι έγινε δεν είναι και σίγουρο ότι θα ξανασυμβεί. Ό,τι μας έχει πληγώσει, μπορεί τώρα να γίνει σύμμαχός μας. Το μυαλό σου μπορεί να σκεφτεί επιτυχώς καινοτομίες, αλλά μόνο αν το απελευθερώσεις. Έτσι θα μπορέσεις να φτάσεις στις πραγματικές σου δυνατότητες. Οι αναμνήσεις μπορεί να αφήσουν ανοιχτές πληγές. Δεν είμαστε τέλειοι. Είμαστε «φτιαγμένοι» από λάθη. Μπορεί να ξεγελαστούμε ξανά και ξανά. Φυσικό είναι να υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να ξεχάσουμε, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε την λήθη. Για να σταματήσουμε να πληγωνόμαστε και να αρχίσει η διαδικασία της επούλωσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ