ΕΚΤΑΚΤΟ: Tον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κλήτευσε στο γραφείο του ο Τσαβούσογλου

Τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κλήτευσε πριν από λίγο στο γραφείο του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την είδηση μετέδωσε το CNN Turk και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια στιγμή, δια στόματος του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε σήμερα η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια, εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός των δεδομένων… Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια» ξεκαθάρισε στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα όποτε κάνει δηλώσεις που προκαλούν εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πώς μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε.

«Θα κάνουμε έρευνες»

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε: «Αυτά τα ενεργειακά αποθέματα πρέπει να μοιράζονται μεταξύ των δύο πλευρών… Το 2004, η ελληνική πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν. Πριν ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης, πρέπει να καθορίσουμε τι να διαπραγματευτούμε. Μια ομοσπονδιακή λύση, μια συνομοσπονδία ή ένα σχέδιο για δύο κράτη;» διερωτήθηκε ο Τσαβούσογλου.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλη αποτυχία εδώ. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Είπαμε στην τελευταία διαπραγμάτευση για μια ομοσπονδιακή λύση» δήλωσε.

Με πληροφορίες από: hurriyet


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here