Γιατί πρέπει να βγάλεις το μπεζ από την διακόσμησή σου


Αν υπάρχει ένα πράγμα που ο διακοσμητής Carleton Varney μισεί σε αυτόν τον κόσμο, είναι το μπεζ. Εξάλλου, ο θρυλικός διακοσμητής -και κληρονόμος της εταιρείας Dorothy Draper- έχει περάσει τη ζωή του δημιουργώντας πολύχρωμα, γεμάτα με μοτίβα σπίτια, από τον Λευκό Οίκο έως τα σπίτια των διασημότερων stars του Χόλιγουντ.

Εκτός από το σχεδιασμό των προσωπικών χώρων διάσημων προσωπικοτήτων, ο Varney έχει επίσης τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου με τα χαρούμενα στυλ που έχει δημιουργήσει σε γωνιές πολλών ξενοδοχείων του κόσμου. Και, με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος έχει καταφέρει να γράψει 36 βιβλία!

Το τελευταίο από αυτά, το «Rooms to Remember», είναι μια περιήγηση σε ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Varney: το εικονικό Grand Hotel στο νησί Mackinac του Μίτσιγκαν, όπου σχεδίασε 43 σουίτες ονομασμένες και εμπνευσμένες από μερικές από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες, όπως οι First Lady Suites.

«Όταν σκέφτηκα να κάνω ένα νέο βιβλίο για τη διακόσμηση, είπα: υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές μορφές, τόσα πολλά διαφορετικά βλέμματα», εκμυστηρεύτηκε ο σχεδιαστής στο House Beautiful. «Το είδα αυτό ως ένα βιβλίο διακόσμησης, χρησιμοποιώντας το ξενοδοχείο ως ξενάγηση». Και όμως, σε όλα τα 397 δωμάτια του ξενοδοχείου, 7 εστιατόρια και πολλούς δημόσιους χώρους, επισκέπτες και αναγνώστες θα παρατηρήσουν μια εντυπωσιακή έλλειψη ενός πράγματος που είναι δημοφιλές σε πολλά αμερικανικά σπίτια: το μπεζ χρώμα.

«Το μπεζ χρώμα είναι ένα θλιβερό χρώμα», πιστεύει ο σχεδιαστής. «Εγώ δεν καταλαβαίνω την ανάγκη γι’ αυτά τα λευκά και μπεζ και γκρι δωμάτια. Ο επισκέπτης στο Grand Hotel είναι χαρούμενοι!Το ξενοδοχείο είναι γεμάτο με χρώμα και κήπους». Ο σχεδιαστής άρχισε να διακοσμεί το ξενοδοχείο πριν από 43 χρόνια και, όπως λέει, “έθεσε μια αμερικανική φαντασίωση:ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πάει και να κοιμηθεί στα δωμάτιά του όπως οι πρώτες κυρίες”.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ