Πόσο εύκολα προσαρμόζονται στις αλλαγές τα ζώδια;

Πώς αντιδρούν τα ζώδια στις αλλαγές; Καμιά κατάσταση στη ζωή, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν μένει ίδια για πολύ καιρό και μερικές φορές τα πράγματα μεταβάλλονται απότομα και αναπάντεχα. «Τα πάντα ρει», όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος. Και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μας το έχουν δείξει αυτό πιο ξεκάθαρα από ποτέ άλλοτε. Το θέμα είναι πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείς να προσαρμοστείς στις διαφορετικές καταστάσεις. Το ζώδιό σου καθορίζει σε σημαντικό βαθμό πόση ευελιξία έχεις στη ζωή. Και η αστρολογία μπορεί και πάλι να σου πει ενδιαφέροντα πράγματα πάνω σ’ αυτό.

ΚΡΙΟΣ: Αν είσαι Κριός, δεν περιμένεις να σου συμβούν οι αλλαγές. Έτσι που ζεις στο… fast forward και δεν διστάζεις να κάνεις ό,τι σου έρθει στο μυαλό, βρίσκεσαι διαρκώς σε διαφορετικές συνθήκες ή καταστάσεις. Όμως, έχεις αρκετή δυσκολία να δεχτείς εκείνα που σου επιβάλλονται από εξωτερικούς παράγοντες, ιδίως αν δεν συμφωνούν με τις επιθυμίες σου. Εκεί μπορεί να εξοργίζεσαι και να πεισμώνεις, ακόμα κι αν μέσα σου αναγνωρίζεις ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχεις δυνατότητα να επέμβεις στις καταστάσεις. Έτσι, μια καλή συμβουλή για σένα θα ήταν: Αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, άλλαξε τον τρόπο που το βλέπεις.
βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο

ΤΑΥΡΟΣ: Οι αλλαγές, ιδίως οι απροσδόκητες και ραγδαίες, κάνουν τον Ταύρο να αισθάνεται σαν να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, προσπαθείς να βαδίζεις σε γνωστά μονοπάτια και να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Όμως ανακαλύπτεις ότι πάντα υπάρχει κάτι, που δεν ήταν δυνατόν να προβλέψεις ή να προλάβεις. Όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση πως αυτή είναι η νομοτέλεια της ζωής, τόσο το καλύτερο για σένα. Μάθε να βλέπεις τα θετικά στοιχεία σε κάθε αλλαγή. Μην ξεχνάς: Για ό,τι χάνεις, πάντα κερδίζεις κάτι άλλο, έστω κι αν δεν φαίνεται από την αρχή.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αν είσαι Δίδυμος, συναρπάζεσαι από τις αλλαγές. Αποτελούν για σένα μια πρόκληση να κινητοποιήσεις όλες σου τις δυνάμεις ώστε να προσαρμοστείς σε καινούργιες καταστάσεις, κάτι στο οποίο αργά ή γρήγορα τα καταφέρνεις μια χαρά. Ακόμα και αν αντιμετωπίζεις δυσάρεστες εξελίξεις, προσπαθείς να βρεις τον τρόπο να τις μεταβάλλεις υπέρ σου. Κι αν εξωτερικά δραματοποιείς τα πράγματα, από μέσα σου σχεδόν απολαμβάνεις την αίσθηση ότι επιτέλους έγινε μια καινούργια κίνηση στη σκακιέρα της ζωής κι εσύ τώρα πρέπει να απαντήσεις. Σχεδόν από ένστικτο κατέχεις μια μεγάλη σοφία και ζεις σύμφωνα με αυτήν: Ότι η μόνη βεβαιότητα στη ζωή είναι η αλλαγή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αν είσαι Καρκίνος, για σένα έχει μεγάλη σημασία να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου, ιδίως σε ό,τι αφορά στην προσωπική σου ζωή. Ανακαλύπτεις όμως ότι, όσο κι αν οχυρώνεσαι στο κουκούλι σου, την οικογένεια και το σπιτικό σου, δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσεις αναλλοίωτα όσα θεωρείς ότι αποτελούν την ασφάλεια και την ευτυχία σου. Έτσι, «κολλάς» στη θλίψη για ένα παρελθόν που πέρασε και την ανησυχία ένα παρόν που επίσης θα περάσει, χάνοντας τη δυνατότητα να δεις τι σου φέρνει το μέλλον. Προσπάθησε να μην ξεχνάς ότι αν δεν διαμορφώσεις την αλλαγή, η αλλαγή θα διαμορφώσει εσένα, σ’ αρέσει – δεν σ’ αρέσει.

ΛΕΩΝ: Αν είσαι Λέων, σχεδόν απαιτείς από τη ζωή να προχωρά σύμφωνα με τις επιθυμίες σου. Έτσι, οι απροσδόκητες αλλαγές από παράγοντες πέρα από τον έλεγχό σου σε εξοργίζουν, παρόλο που η λογική σου δέχεται πως όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα χρειαστεί λοιπόν να αντιμετωπίσεις την τάση σου να παίρνεις τα πράγματα σαν προσωπική προσβολή από την ίδια τη μοίρα. Αντί γι’ αυτό, βάλε το έξυπνο μυαλό σου να δουλέψει και δες τι καλό μπορεί βγει μέσα από την καινούργια κατάσταση. Και πάνω απ’ όλα να θυμάσαι ότι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος αφιερώνει όλη του τη ζωή στο να δημιουργεί μικρές και μεγάλες ρουτίνες για να λειτουργεί καλά και να αισθάνεται ασφαλής. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, οτιδήποτε ανατρέπει τις γνώριμες καταστάσεις σου προκαλεί άγχος και δυσφορία, ιδίως αν αισθάνεσαι ότι δεν σου αφήνει αρκετό χρόνο να «επεξεργαστείς» έναν ικανοποιητικό τρόπο αντίδρασης. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια και της λογικής σου, αναγνωρίζεις πως είναι μάταιο να αντιστέκεσαι και καταστρώνεις την προσαρμογή σου. Μην ξεχνάς πάντως ότι οι αλλαγές στη ζωή είναι αναπόφευκτες, αλλά το κατά πόσον θα εξελιχθείς μέσα από αυτές εξαρτάται μόνο από σένα.

ΖΥΓΟΣ: Αν είσαι Ζυγός, οι ανατροπές δεν είναι η καλύτερή σου. Το μεταβατικό διάστημα της ανισορροπίας που φέρνει αρχικά κάθε αλλαγή, μέχρι να δημιουργηθεί και να εδραιωθεί μια καινούργια κατάσταση των πραγμάτων, είναι για σένα σχεδόν εφιαλτικό. Και ακόμα περισσότερο, αν προκαλεί συγκρούσεις με άλλα άτομα. Εκμεταλλεύσου τη διπλωματικότητα και την προσαρμοστικότητά σου και προχώρα μπροστά χωρίς να διστάζεις. Άλλωστε, όταν δεν έχεις άλλη επιλογή παρά μόνο να κινηθείς προς τα μπρος, είναι πιο εύκολο για σένα. Να θυμάσαι ότι η αλλαγή είναι η ουσία της ζωής. Να είσαι πρόθυμος να εγκαταλείψεις αυτό που είσαι για εκείνο που μπορείς να γίνεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός όχι μόνο δεν τρομάζει μπροστά στο άγνωστο, αλλά και αισθάνεται μια ηδονική έλξη προς αυτό. Έτσι, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, οι αλλαγές στη ζωή είναι για σένα εκείνες που της δίνουν ουσία και ενδιαφέρον. Ξυπνούν το μαχητικό σου πνεύμα και σε ωθούν να εξερευνήσεις τις καινούργιες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σου. Δεν φοβάσαι το ρίσκο και καταφέρνεις πάντα να επιβιώνεις, ακόμα και στις πιο αντίξοες ανατροπές. Έτσι κι αλλιώς, εσένα η ρουτίνα και η πορεία που ακολουθεί την πεπατημένη σε σκοτώνουν. Ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλον πως ό,τι και όποιος δεν αλλάζει πια, έχει «τελειώσει».
προβλέψεις

ΤΟΞΟΤΗΣ: Με κυβερνήτη του τον Δία, τον πλανήτη της επέκτασης, ο Τοξότης είναι ο τελευταίος που θα δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει τις ανατροπές. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, από φυσικού σου δεν αντέχεις την επανάληψη της καθημερινότητας. Όσο πιο ριζικές και μαζικές είναι οι αλλαγές που συναντάς στη ζωή σου, τόσο περισσότερο σε συναρπάζουν. Ακόμα κι αν φαίνονται απειλητικές αρχικά, έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου ότι θα καταφέρεις μια χαρά να προσαρμοστείς στη νέα κατάσταση των πραγμάτων. Και ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλον, ότι μερικές φορές τα πιο μικρά γεγονότα είναι εκείνα που αλλάζουν τη ζωή μας για πάντα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αν είσαι Αιγόκερως, τα ανατρεπτικά γεγονότα και οι αλλαγές που προκαλούν είναι κάτι που θεωρείς από ενοχλητικό έως απειλητικό. Έχεις οργανώσει και προγραμματίσει τη ζωή σου, έχεις κάνει τις προβλέψεις σου με χρονικό ορίζοντα δεκαετιών και… ξαφνικά όλα βρίσκονται στον αέρα! Φυσικά ξέρεις πολύ καλά πως όλα είναι μέσα στη ζωή, αλλά στον βαθμό που περνά από το χέρι σου δεν θέλεις να καταλαμβάνεσαι εξαπίνης. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς ότι η αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη, αν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως έλεγε και ο Τσόρτσιλ. Και εσύ έχεις μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη δυνατότητα να βρίσκεις τον δρόμο σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος θέλει να αλλάξει τον κόσμο ολόκληρο, στις μικρο-αλλαγές θα κολλήσει; Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά, εφόσον έχει κυβερνήτη του τον Ουρανό, τον πλανήτη των αιφνίδιων ανατροπών. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, είσαι ο πρώτος που εφαρμόζει το ρητό του Γκάντι, «γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο». Ή τουλάχιστον το παλεύεις… Δεν δένεσαι εύκολα με πρόσωπα και καταστάσεις και αυτό σε βοηθά να αφήνεις εύκολα πίσω σου τις «τελειωμένες» υποθέσεις. Οπότε αυτή η έλλειψη προσκολλήσεων κάνει για σένα πιο εύκολη, αλλά και ευπρόσδεκτη την αποδοχή των αλλαγών στη ζωή σου.

ΙΧΘΕΙΣ: Αν είσαι Ιχθύς, περισσότερο αισθάνεσαι τις αλλαγές γύρω σου παρά τις ερμηνεύεις με τη λογική σου, ακριβώς όπως το ψάρι αισθάνεται τις δονήσεις μέσα στο νερό. Και δεν σου αρέσουν καθόλου, ιδίως αν απαιτούν από σένα να αναλάβεις κάποιου είδους δράση. Εδώ δεν αποκλείεται να βρεθείς πραγματικά… πελαγωμένος, γιατί είναι δύσκολο να σκεφτείς ψύχραιμα και να καταλήξεις σε μια απόφαση, χωρίς να την αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο. Έτσι, είναι πιθανόν να «κατεβάσεις ρολά» και να αρνηθείς αυτή την καινούργια πραγματικότητα και τις απώλειές της. Όμως μην ξεχνάς: Τα πάντα αλλάζουν, αλλά στην ουσία τίποτα δεν χάνεται.

ΠΗΓΗ

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ