Το τεστ του σκόρδου και άλλες 11 μέθοδοι των γιαγιάδων για να μαντέψεις το φύλο του μωρού σου


«Κομπογιαννίτικα» κόλπα που εφάρμοζαν οι «παλιές». Κάτι ήξεραν εκείνες!

Τις περισσότερες φορές το φύλο του μωρού που περιμένει μια έγκυος γυναίκα αποκαλύπτεται σε κάποιον υπέρηχο ενώ «σιγουρεύεται» αν χρειαστεί να πραγματοποιηθούν εξετάσεις όπως βιοψία τροφοβλάστης ή αμνιοπαρακέντηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι που είναι λιγότερο -έως καθόλου, δηλαδή- επιστημονικοί αλλά «επιστρατεύονται» εδώ και χρόνια από γιαγιάδες από όλο τον κόσμο για να μαντέψουν το φύλο του μωρού που έρχεται.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν «μέσα».

Ιδού λοιπόν μία πολύ εναλλακτική λίστα που έχει το ενδιαφέρον της -αν και ουδεμία εγγύηση, το τονίζουμε!

Λιγουρεύεσαι γλυκά ή αλμυρά;
Αν λιγουρεύεσαι γλυκά, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θα γεννήσεις κορίτσι. Η λιγούρα για αλμυρά ή ακόμη και πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα, σημαίνει ότι μπορεί να είναι αγόρι. (Και αν λιγουρεύεσαι τα πάντα; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι είσαι έγκυος!)

Το τεστ του σκόρδου
Το τεστ αυτό έχει ένα ρίσκο και κυρίως για τον σύντροφο σου! Εάν καταφέρεις να φας πολύ σκόρδο αλλά να μην μυρίζεις μετά, αυτό σημαίνει ότι έχεις κορίτσι.

Αδιαθεσία το πρωί
Δυστυχώς, αυτό το σύμπτωμα της πρώιμης εγκυμοσύνης δεν τείνει να κάνει διακρίσεις. Αλλά εάν υποφέρεις από υπερβολική ναυτία και πρωινή αδιαθεσία, λέγεται ότι μπορεί να έχεις κορίτσι.

Λάμψη κατά την εγκυμοσύνη
Εάν το πρόσωπο σου είναι φωτεινό και τα μαλλιά σου μοιάζουν με εκείνα ενός διαφημιστικού για σαμπουάν, είναι πιθανόν να έχεις αγόρι. Εάν η εικόνα σου δεν είναι λαμπερή, τουλάχιστον όσο ήταν πριν από την εγκυμοσύνη, τότε πιθανόν να έχεις κορίτσι. (οι παλιές λένε ότι τα μικρά κορίτσια «κλέβουν» κάτι από την όμορφη εμφάνιση της μαμάς). Βέβαια υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη θεωρία.

Αύξηση βάρους του συντρόφου
Είναι από τις πιο ανατρεπτικές θεωρίες αλλά εάν ο σύντροφός σου παίρνει βάρος μαζί σου (επίσης γνωστό ως «βάρος συμπόνοιας»), αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχεις κορίτσι.

Κακόκεφη ή ευδιάθετη
Εάν αισθάνεσαι πιο κακόκεφη από ό,τι συνήθως, μπορεί να έχεις κορίτσι. Εάν είσαι πιο ευδιάθετη η συμβουλή των παλιών λέει ότι θα πρέπει να ετοιμαστείς για αγόρι.

Η εξέταση των ματιών
Κοίταξε στον καθρέφτη για περίπου ένα λεπτό. Εάν οι κόρες σας διαστέλλονται, σημαίνει ότι έχεις αγόρι.

Το ύψος της κοιλιάς
Σύμφωνα με τους θρύλους περί εγκυμοσύνης, εάν η κοιλιά σου είναι ψηλά έχεις κορίτσι, ενώ εάν είναι χαμηλά, μέσα της έχει αγόρι.

Το τεστ του δαχτυλιδιού
Δέσε ένα δαχτυλίδι σε ένα σπάγκο και κρέμασε το πάνω από την κοιλιά σου. Εάν ταλαντεύεται με κυκλική κίνηση, είναι πιθανόν να έχεις αγόρι, αλλά αν πηγαίνει δεξιά-αριστερά, σημαίνει ότι έχεις κορίτσι.

Καρδιακός ρυθμός
Κατά τη διάρκεια του επόμενου υπερήχου, δώσε προσοχή στο καρδιακό ρυθμό του μωρού. Αν το μικρό ticker κτυπά ταχύτερα από 140 κτύπους ανά λεπτό, ετοιμάσου για κορίτσι.

Κινέζικο διάγραμμα φύλου
Τοποθέτησε ένα δάχτυλο στην ηλικία που ήσουν κατά τη σύλληψη και ένα άλλο δάχτυλο στον μήνα της σύλληψης. Εκεί όπου τα δάχτυλά σου συναντιούνται, θα σου δείξει αν περιμένεις αγόρι ή κορίτσι. Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις αυτό το διασκεδαστικό γράφημα; Βρες το εδώ: https://www.todaysparent.com/pregnancy/chinese-gender-predictor/

Πίεση αίματος πριν συλλάβεις
Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να το κάνεις. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσο υψηλότερη πίεση αίματος έχει μια γυναίκα 26 εβδομάδες προτού να συλλάβει, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει αγόρι. Έτσι, αν είχες ένα ραντεβού με γιατρό πριν αρχίσεις να προσπαθείς να μείνεις έγκυος, μπορείς να δεις ποια ήταν τότε η αρτηριακή πίεση σου. Θα μπορούσε να είναι η πιο επιστημονική ένδειξη για το αν έχεις έναν πιτσιρίκο ή μια πιτσιρίκα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ