Σε έπιασε στα πράσα ενώ έψαχνες το κινητό του; Δες τι λένε οι έρευνες!


Μόνο τέτοια νέα θέλουμε να ακούμε, μόνο τέτοιες έρευνες θέλουμε να διαβάζουμε! Ψάχνεις το κινητό του συντρόφου σου; Μάλλον καλά κάνεις. Μάλλον!

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως πρέπει να κρατάμε και την ιδιωτικότητα σε μια σχέση και πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Επομένως γιατί ψάχνεις το κινητό του συντρόφου σου; Εντάξει, υπάρχουν στιγμές που σου μπαίνουν υποψίες και τα χέρια σου σε τρώνε και δεν αντέχεις! Μια έρευνα, λοιπόν, πάνω σε αυτό το θέμα, έδειξε πως ενώ το να σε πιάσει ο σύντροφός σου να τσεκάρεις το κινητό του (εκτός από ντροπιαστικό) μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της σχέσης, για άλλους δυναμώνει τη σχέση και επουλώνει μια ραγισμένη καρδιά! Whaaaat; Κι όμως!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia και το Πανεπιστήμιο στη Λισαβόνα εξέτασαν 120 ανθρώπους online από την Ευρώπη, τον Καναδά ή τις ΗΠΑ και τους ζήτησαν να γράψουν την εμπειρία τους όταν τους έπιασαν να ψαχουλεύουν το κινητό κάποιου ή όταν οι ίδιοι βρήκαν κάποιον να ψαχουλεύει το κινητό του.

Από αυτά τα περισσότερα ζευγάρια δεν χώρισαν, όπως πολλοί θα θεωρούσαν. Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα ζευγάρια που κατάφεραν να επιμείνουν και να διατηρήσουν τη σχέση παρά την απώλεια εμπιστοσύνης τείνουν να έχουν μια πιο ισχυρή βάση και μια πιο ισχυρή φιλία με τον σύντροφό τους.

Το άτομο που έπιασε τον σύντροφό του να ψαχουλεύει το κινητό το μετέφρασε γενικά ως μια προσπάθεια να δουλέψουν για να ξεπεράσουν το γεγονός, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι τον άφησε για χάρη της εμπιστοσύνης να τσεκάρει την ιδιωτική του ζωή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το θύμα εξηγεί αυτήν την «κατασκοπία» ως μια ένδειξη και μια προσπάθεια να καθησυχάσεις τον άλλον και να τον επιβεβαιώσεις. Τελικά, κατέληξαν να δικαιολογούν σε ορισμένες περιπτώσεις τη συμπεριφορά του άλλου και να του δίνουν πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο.

Από την άλλη, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι χώρισαν, ένιωθαν πως η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να χτιστεί ξανά ενώ θεωρούσαν πως η σχέση ήδη βρίσκεται σε ένα σκοτεινό «μονοπάτι». Ένας άλλος λόγος ήταν ότι η σχέση δεν ήταν τόσο ισχυρή ούτε και σημαντική ώστε να τσεκάρει το κινητό και να βλέπει πολύ προσωπικές πληροφορίες ο ένας για τον άλλον.

Όσο το γιατί οι συμμετέχοντες τσέκαραν το κινητό του συντρόφου και να ρισκάρουν τη σχέση, πολλοί παραδέχτηκαν πως ζήλευαν και είχαν μια επιθυμία να ελέγχουν τον άλλον. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως το έκαναν απλά για πλάκα και άλλοι πως προσπάθησαν να κλέψουν πληροφορίες για οικονομικό όφελος!

Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο άλλος είναι στο μπάνιο, αυτό διαπίστωσαν και οι ερευνητές!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ