Απίστευτο! Μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία αναζητά πυρετωδώς εργαζομένους και δε βρίσκει

Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Πολωνίας Budimex έγινε η πρώτη στον κλάδο της που προσφέρει οικονομικά κίνητρα σε όποιον τη βοηθήσει να βρει νέους εργαζόμενους σε μια εποχή κατά την οποία το ποσοστό ανεργίας στη χώρα είναι το χαμηλότερο εδώ και δεκαετίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα 23 Οκτωβρίου η εταιρία.

Σχεδόν οι μισές εταιρίες στη χώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση νέων εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα του Αυγούστου.

Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα, ενώ οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για έργα υποδομών έχει αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης σε μία περίοδο κατά την οποία η Πολωνία χάνει εργαζόμενους έναντι υψηλότερα αμειβόμενων αγορών όπως η Γερμανία και η Βρετανία.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος εργοδότης στην κατασκευαστική αγορά στην Πολωνία και ένας υπεύθυνος εργοδότης», ανέφερε η Budimex σε ανακοίνωση. «Ήμασταν μία από τις λίγες εταιρίες στην αγορά που δεν μείωσαν την απασχόληση το 2014-2016 όταν ο κατασκευαστικός κλάδος αντιμετώπισε μείωση παραγγελιών».

Η εταιρία, που βρίσκει προσωπικό μέσω εταιριών ευρέσεως εργασίας, προσωπικών συστάσεων και αγγελιών, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει έως 2.000 ζλότι (534 δολάρια) σε όποιον τη βοηθήσει να προσλάβει έναν εργαζόμενο για μια συγκεκριμένη θέση.

«Αυτή τη στιγμή αναζητούμε εξειδικευμένους υπεύθυνους κατασκευών, μηχανολόγους και έμπειρους τεχνίτες σε πολλούς κλάδους ιδιαίτερα στην κατασκευή σιδηροδρόμων και κτιρίων», ανέφερε η Budimex.

Η εταιρία έχει αυξήσει τον μέσο μισθό για τους χειρώνακτες κατά 20% τον τελευταίο χρόνο, όπως ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Budimex, η οποία ανήκει στην ισπανική Ferrovial, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσλάβει 1.100 εργαζομένους έως τα τέλη του 2019. Ο όμιλος έχει ήδη αυξήσει το προσωπικό της σε πάνω από 7.000 άτομα από 4.500 πριν από τέσσερα χρόνια.

Απασχολεί κυρίως Πολωνούς αλλά τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε να προσλαμβάνει ξένους εργαζομένους, κατά βάση από την Ουκρανία, καθώς η Πολωνία ανταγωνίζεται άλλες χώρες της ΕΕ στο να προσελκύσει εργάτες από την ΕΕ.

Το ποσοστό ανεργίας στην Πολωνία βρίσκεται εδώ και μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 – τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 5,7%.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here