Πώς να γλιτώσετε το φούσκωμα από το αλκοόλ


Το αλκοόλ «τραβιέται» τώρα το καλοκαίρι, είτε με μπίρες, είτε με κοκτέιλ, είτε με άλλες δροσερές επιλογές. Εκτός, όμως, από απόλαυση, μας αφήνει και ένα φούσκωμα που μας προκαλεί δυσφορία την επόμενη ημέρα, ακόμη κι αν δεν έχουμε ναυτία ή πονοκέφαλο, ως ένα είδος hangover. Μπορούμε, όμως, να το αποφύγουμε με τις κατάλληλες επιλογές.

Όταν ο οργανισμός μας αφυδατώνεται, κατακρατεί υγρά για να έρθει σε ισορροπία. Γι΄αυτό και έπειτα από μια βραδιά αλκοόλ, που το σώμα μας αφυδατώνεται, μπορεί να αισθανόμαστε τα ρούχα μας πιο στενά και να έχουμε μια γενικευμένη δυσφορία. Με τις παρακάτω συμβουλές, αυτή η δυσφορία και το φούσκωμα θα πάψουν να μας επισκέπτονται έπειτα από λίγο αλκοόλ και οι καλοκαιρινές μας βραδιές –και τα επόμενα πρωινά- θα γίνουν πιο ξέγνοιαστα.

Πείτε «όχι» στις αλμυρές τροφές
Πιθανόν να γνωρίζετε ότι οι αλμυρές τροφές είναι μια από τις νούμερο 1 αιτίες κατακράτησης υγρών. Γι’ αυτό όταν έχετε φάει πολλά πατατάκια μαζί με το Bloody Mary σας, το παντελόνι σας ίσως να είναι λίγο πιο στενό. Αν, λοιπόν, σχεδιάζετε να βγείτε για ποτό, αποφύγετε να το συνοδέψετε με αλμυρά σνακ και πιείτε αρκετό νερό από την προηγούμενη ημέρα.

Πιείτε πολύ νερό
Όσο πιο πολύ νερό πίνετε, τόσο λιγότερα υγρά κατακρατούνται, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι απόλυτα λογικό, καθώς όσο ενυδατωνόμαστε, ο οργανισμός μας καθαρίζει πιο εύκολα από τις τοξίνες. Συν του ότι ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα ποτά θα βοηθήσει ώστε να μην ζαλιστείτε και σίγουρα θα διευκολύνει το hangover την επόμενη ημέρα, αν το παρακάνετε.

Αποφύγετε την έντονη αεροβική
Έχετε νιώσει ποτέ κάπως φουσκωμένοι μετά από μια έντονη προπόνηση; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Έπειτα από ένα έντονο αεροβικό πρόγραμμα, το σώμα μας συνήθως κατακρατεί νερό για λίγες ώρες, ως απάντηση στον ιδρώτα. Ακόμη κι αν πίνατε νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το αίσθημα πρηξίματος πάλι μπορεί να συμβεί. Αν σχεδιάζετε, λοιπόν, έξοδο ή beach party, κάντε την αεροβική σας από την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα του πάρτι προτιμήστε γιόγκα ή άλλη άσκηση χαμηλής έντασης, για να μην σας ταλαιπωρεί το αίσθημα πρηξίματος.

Αποφύγετε την μπίρα και τα ανθρακούχα κοκτέιλ
Αν έχετε σκοπό να πιείτε λίγο παραπάνω, καλό θα ήταν να αποφύγετε το ανθρακικό. Οι φυσαλίδες της μπίρας και της σόδας μπορεί να παγιδευτούν στο στομάχι σας και να προκαλέσουν φούσκωμα ή ακόμη και πόνο. Αν πιείτε ένα Aperol Spritz πριν το δείπνο, πιθανότατα δεν θα έχετε πρόβλημα. Αλλά αν έχετε σκοπό να πίνετε Cuba Libre όλη μέρα στην παραλία, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε.

Πώς να… ξεφουσκώσετε γρήγορα
-Πιείτε νερό με λεμόνι και πιπέρι καγιέν: Προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού και λίγο πιπέρι καγιέν (ή όσο μπορείτε να αντέξετε) σε ένα ποτήρι νερό. Πιείτε το –όχι πολύ γρήγορα- και θα νιώσετε σύντομα το φούσκωμα να μειώνεται.

-Φάτε κουρκουμά: Το αντιοξειδωτικό αυτό μπαχαρικό, μπορείτε να το προσθέσετε στο smoothie (το οποίο θα έχετε φτιάξει με φρούτα όπως παπάγια, ανανάς, σπανάκι και νερό καρύδας που βοηθούν στο ξεφούσκωμα) και να απολαύσετε και τα οφέλη του και την ιδιότητά του να σας ελαφρύνει.

-Πιείτε ένα σφηνάκι τζίντζερ: Το τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, μπορεί να κάνει θαύματα αν νιώθετε κρυολόγημα να σας απειλεί ή θέλετε κάτι γρήγορα για προβλήματα με την κοιλιά σας. Φτιάξτε ένα τσάι τζίντζερ και δείτε πώς θα σας βοηθήσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ