Ο Ερντογάν ακύρωσε και τις 39 προεκλογικές ομιλίες του στην Κωνσταντινούπολη


Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ακύρωσε τις 39 προεκλογικές του ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη. Συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίαζε να κάνει συνολικά 39 προεκλογικές ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου, καθώς ήθελε να πάρει όλο το παιχνίδι πάνω του προκειμένου να βγει δήμαρχος στην Πόλη ο εκλεκτός του, αλλά αποφάσισε να τις ακυρώσει.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση. Η δικαιολογία από κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης είναι ότι θέλουν να προβληθεί ο Γιλντιρίμ, ο οποίος διεκδικεί τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και αυτόν θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά την κόντρα με τις ΗΠΑ για τα F-35 και τους S-400 και τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η Τουρκία.

Από την άλλη υπάρχουν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου ουσιαστικά κρίνεται το ενεργειακό μέλλον της Τουρκίας. Ο συγκεκριμένος μήνας είναι εξαιρετικά δύσκολος για τη χώρα, αναμένεται να κρίνει πολλά και προφανώς ο Ερντογάν να θέλει να ρίξει το βάρος εκεί.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα θα γίνει και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί και συζητηθεί αν θα πάει και δεύτερο γεωτρύνανο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η πλευρά του Ερντογάν φαίνεται πως θέλει να ρίξει τους τόνους στην Κωνσταντινούπολη.  Ενδεικτικό αυτού είναι ότι ακυρώθηκε και η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιεί παραδοσιακά εκεί ο Τούρκος Πρόεδρος και μαζεύει ένα εκατομμύριο κόσμο.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ