15 εντελώς σημερινοί κανόνες για το στυλ σου


Ετοιμάζεσαι για το γραφείο, το πουκάμισο σου είναι τσαλακωμένο, αλλά το φοράς γιατί “έλα μωρέ, ποιος θα το δει τώρα;”. Πας για πρώτη φορά στο γυμναστήριο μετά από μήνες και δύο ώρες αργότερα βρίσκεσαι μπροστά από την τηλεόραση με τρία μπέργκερ να σε περιμένουν. Το ρολόι σου έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 2 εβδομάδες αλλά συνεχίζεις να το φοράς γιατί το έχεις συνηθίσει. Καταλαβαίνεις που πάει όλο αυτό, έτσι;

Είμαστε αυτό που επαναλαμβανόμενα κάνουμε. Κατά συνέπεια, η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μια συνήθεια. Όχι, δεν είναι η εισαγωγή από τα Φθηνά Τσιγάρα (αν και θα μπορούσε), είναι ο ορισμός του Αριστοτέλη για την τελειότητα σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ακόμα και στο στυλ.

Κανένας δε γεννήθηκε με κάποια έμφυτη στυλιστική κλίση. Άντε, ίσως ο James Dean που λογικά τον φάσκιωναν με slim fit jeans και δερμάτινα jackets (δεν μπορούμε να τον σκεφτούμε κάπως αλλιώς). Χρειάζεται προσπάθεια ώσπου να καταφέρεις το να γίνει το στυλ δεύτερη φύση σου, ώσπου να μην προσπαθείς να περάσεις αυτή την εικόνα, αλλά να δημιουργείται από μόνη της. Κι εμείς σου συγκεντρώσαμε όλα αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα που κάνει έναν άνδρας με style στην καθημερινότητά του:

1. Επισκέπτεται συχνά τον κομμωτή του
Όχι, δεν είναι φυσιολογικό τον Ιούνιο να εμφανίζεσαι σαν τον Βίνι Τζόουνς κι ένα μήνα μετά να μοιάζεις με τον χαμένο αδερφό του Τζος Τσίλντρες. Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου σχετικά με το μήκος που σε κολακεύει και φρόντισε να το διατηρείς σε σταθερά επίπεδα με τουλάχιστον μία μηνιαία επίσκεψη στο κομμωτήριο.

2. Έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα tailored κοστούμι
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβεις πως όταν μιλάμε για στυλ, κάποια πράγματα αξίζουν τα λεφτά τους. Δε σου είπαμε να πετάς ως άλλος Ντι Κάπριο χαρτονομίσματα από το ντεκ του σκάφους σου, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι σε κάποιες περιπτώσεις πας με τον κανόνα ‘You get what you pay for’.

3. Διαβάζει και ενημερώνεται
Θα μπορούσαμε κάπου εδώ να φέρουμε σαν βασικό επιχείρημα τον Τζον Γουότερς και το περίφημο ρητό του “Αν πας σπίτι του και δεν έχει βιβλία, μην του κάτσεις”, αλλά αυτό είναι πραγματικά το λιγότερο. Ένας άνδρας με στυλ γνωρίζει όσα συμβαίνουν γύρω του και μπορεί να συμμετέχει σε κάθε συζήτηση, δεν κουνάει απλά επιδοκιμαστικά το κεφάλι του, ελπίζοντας η κουβέντα να πάει γρήγορα στο τελευταίο Fast and Furious.

4. Γυμνάζεται
Και δεν το αντιμετωπίζει σαν τιμωρία. Το σώμα σου έχει απίστευτες ικανότητες, διάλεξε ένα άθλημα που σε εκφράζει κι ανακάλυψε τες. Α, και μην ξεχνιόμαστε: τα ρουχα του γυμναστηρίου, μένουν στο γυμναστήριο!

5. Δεν αργεί στα ραντεβού του
Ο πιο απλός και πιο χρυσός κανόνας συμπεριφοράς. Αν δεν είσαι μάγος στη Μέση Γη για να καταφθάνεις όποτε το αποφασίσεις, ποτέ δε θα περάσει απαρατήρητη η αργοπορία σου σε μία συνάντηση. Η συνέπεια δείχνει σεβασμό και πειθαρχία, δύο χαρακτηριστικά που δε λείπουν από έναν άνδρα με στυλ!

6. Γνωρίζει τη λέξη grooming
… και την εφαρμόζει. Μη μπερδεύεσαι, το μήκος δεν παίζει κανένα ρόλο. Είτε ξυρίζεσαι καθημερινά, είτε μοιάζεις με ξυλοκόπο στα δάση του Κολοράντο, το θέμα είναι το μούσι σου να παραμένει περιποιημένο και καλοσχηματισμένο. Μερικά προϊόντα περιποίησης είναι απαραίτητα, αν δε θες να θυμίζεις τον (κατά τ’ άλλα αξιαγάπητο) Χάνγκριτ!

7. Γνωρίζει ποιο είναι το άρωμα του και δεν το αλλάζει
Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδέεται πιο άμεσα με τη μνήμη. Δε θες να έχεις συνδεθεί στο υποσυνείδητο κάποιου με τη μυρωδιά του καφέ και του ιδρώτα. Επίλεξε ένα άρωμα που σου ταιριάζει και μείνε με αυτό.

8. Ψωνίζει offline
Γιατί του αρέσει, όχι γιατί διστάζει. Γιατί θέλει να νιώσει το κάθε ύφασμα, να σκεφτεί με τι ακόμα θα μπορούσε να το συνδυάσει, να δει την εφαρμογή του ρούχου. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, μάθε επιτέλους τις διαστάσεις σου! Το top speed του Forlan στο Pro 2008 το θυμάσαι, αλλά δε μπορείς να θυμάσαι πόσα εκατοστά είναι η μέση σου;

9. Γυαλίζει τα dress shoes του πριν από έξοδο
Δεν ξέρω αν είναι προσωπικό, αλλά η στιγμή που γυάλιζα τις αρβύλες μου πριν από τη φρουρά, έμοιαζε με μία όαση πολυτέλειας και καθαριότητας στην έρημο του ελληνικού στρατού. Κάθε ενδυματολογική επιλογή σου οφείλει να φοριέται σωστά, και ένα ζευγάρι oxfords δεν δημιουργήθηκε να μοιάζει με παπούτσι πεζοπορίας!

10. Περιποιείται το σπίτι του
Μη το θεωρείς τόσο δεδομένο. Δεν έχεις κάνει την πρώτη εντύπωση σε κάποιον ώσπου να δει το σπίτι σου. Από εκεί και πέρα, όλα κρίνονται βάση αυτού. Ακόμα και αν θυμίζει κατάλογο ΙΚΕΑ στην επόμενη επίσκεψη, πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία. Ένας καλά οργανωμένος χώρος δημιουργεί την ίδια εικόνα και για τον ιδιοκτήτη του.

11. Ντύνεται ανάλογα με την περίσταση
Και όχι ανάλογα με το τι είναι σιδερωμένο ή πλυμένο ή απλά σε ανεκτή κατάσταση. Αν είσαι καλεσμένος σε formal event, άσε στην άκρη τα sneaker και τα t-shirts. Αν πάλι πας στο σπίτι της για ταινία, το blazer ίσως είναι υπερβολή. Μάθε να ξεχωρίζεις το ύφος της κάθε περίστασης και να επιλέγεις το ανάλογο outfit.

12. Περιποιείται το δέρμα του
Τι γνώμη έχουμε για το ταμπού; Εξαιρετικό! Α, δεν αναφερόμαστε στη σειρά με τον Τομ Χάρντι; Συγγνώμη, αλλά εν έτει 2019, είναι το μόνο ταμπού που μπορούμε να δεχτούμε! Καλό πλύσιμο προσώπου, μία δόση ενυδατικής και μία μικρή δόση κρέμας για τους μαύρους κύκλους. Μια πεντάλεπτη, καθημερινή ρουτίνα για την οποία το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί!

13. Γνωρίζει από ποτό
Ξέρει ποιο gin του αρέσει, ξέρει πως να το συνοδεύσει, ξέρει σε τι ποτήρι πίνεται και, κυρίως, ξέρει πότε να σταματήσει. Δεν υπάρχει τίποτα γοητευτικό σε έναν άντρα που παραπατάει και κοιτάζει με το βλέμμα του Τροντ Σόλιντ που ψάχνει ποιον θα σηκώσει για ζέσταμα.

14. Ξέρει ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά
Γυαλιά με πολύχρωμο φακό, φλοράλ pochette, κομψό clip γραβάτας. Συνδύασε το χρυσό κανόνα του less is more με μερικές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν ένα outfit πραγματικά εξαίσιο. Μείνε πιστός στις κλασικές αξίες της μόδας, προσθέτοντας ένα δικό σου twist μέσω των αξεσουάρ σου.

15. Είναι ευγενικός
Τελευταίο και πιο σημαντικό: Δεν έχει σημασία αν μιλάς στον πατέρα της κοπέλας σου, στον διευθυντή σου ή στον μπαρίστα που σου φτιάχνει τον καφέ σου κάθε πρωί. Μίλα στον καθένα με σεβασμό, κάνε κομπλιμέντα και ποτέ μα ποτέ, μην υψώνεις τον τόνο της φωνής σου. Τώρα αν κάποιος αλλάξει λωρίδα χωρίς φλας και σου ζητήσει και τα ρέστα, σου επιτρέπουμε να αγνοήσεις τον συγκεκριμένο κανόνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ