Τι να κάνετε εάν αδιαθετήσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές;


Το νούμερο ένα άγχος όταν κανονίζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές είναι μήπως γίνει καμιά στραβή και αδιαθετήσουμε εκείνες τις μέρες. Καμία μας δε θέλει να είναι στην παραλία με το hot bikini της και ξαφνικά να αρχίσει να υποφέρει από κράμπες, πόνους και νεύρα. Παρόλα αυτά είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει εμπόδιο στην διασκέδαση και τη χαλάρωση μας.

Θα αδιαθετήσεις όντως στις διακοπές σου;

Πριν πανικοβληθείς καλύτερα να υπολογίσεις κατά πόσο το ενδεχόμενο ισχύει. Εάν σου είναι δύσκολο να θυμάσαι τις σχετικές ημερομηνίες χρησιμοποίησε μία από τις πολλές εφαρμογές που λειτουργούν σαν ημερολόγια για τον κύκλο σου. Για καλό και για κακό υπολόγισε ότι μπορεί να αδιαθετήσεις λίγο νωρίτερα ή αργότερα καθώς το στρες του ταξιδιού και η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο σου.

Μπορείς να καθυστερήσεις την περίοδο σου;

Εάν παίρνεις ήδη αντισυλληπτικά ή άλλα ρυθμιστικά φάρμακα μπορείς να ρυθμίσεις από την αρχή τον κύκλο σου πάντα με τη συμβουλή του γυναικολόγου σου. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι αυτή η καθυστέρηση δεν θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σου μπορεί όμως να έχεις κάποια συμπτώματα όπως αιμορραγία και διαταραχή του επόμενου κύκλου σου.

Τι να πάρω μαζί μου;

Αρχικά, πολλά ταμπόν, η σερβιέτες ή αν είσαι πιο «μοντέρνα» το menstrual cup σου. Μη ξεχάσεις παυσίπονα για τις κράμπες και τους πόνους και καμία σοκολάτα για τις λιγούρες. Επίσης, για ασφάλεια καλό είναι να έχεις αρκετά επιπλέον εσώρουχα αλλά κατά τα άλλα μην αφήσεις την κατάσταση να σε αναγκάσει να φοράς μόνο καφτάνια. Μπορείς όμως να αποφύγεις τα λευκά και πολύ ανοιχτόχρωμα υφάσματα για ευνόητους λόγους.

Θα κολυμπήσω;

Φυσικά. Βάλε το ταμπόν σου και το πιο σκούρο μαγιό σου για σιγουριά και βούτα στη θάλασσα.

Και αν κάνω camping;

Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίπτωση. Μη ξεχάσεις να έχεις μαζί σου όλα τα είδη υγιεινής και κυρίως κάποιο αντιβακτηριδιακό προϊόν για τα χέρια ώστε να το χρησιμοποιείς κάθε φορά που αλλάζεις. Εάν δεν έχεις που να πλυθείς εύκολα μπορείς επίσης να έχεις μαζί σου ιατρικά γάντια. Οπωσδήποτε πάρε μαζί σου ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ