Τι είναι η διαβαθμισμένη συμπίεση και πως βοηθάει την αθλητική απόδοση


Τα ενδύματα συμπίεσης άρχισαν στον ιατρικό τομέα, παραδοσιακά χρησιμοποιούμενα για τη θεραπεία ασθενειών του κυκλοφορικού όπως το λεμφοίδημα που συνήθως προκαλεί διόγκωση των χεριών και των ποδιών.

Τα διαβαθμισμένα ενδύματα συμπίεσης που φοριούνται από τους αθλητές ακολουθούν την ίδια αρχή, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα την πιο σύγχρονη τεχνολογία και χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά για να βελτιώσουν την απόδοση και την άνεση ενώ προπονούνται, αγωνίζονται ή αναρρώνουν

Τι είναι η διαβαθμισμένη συμπίεση
Η βαθμονομημένη συμπίεση δημιουργεί ένα μεταβαλλόμενο επίπεδο στεγανότητας ή πίεσης σε όλο το ένδυμα συμπίεσης προκειμένου να προωθηθεί η αυξημένη ροή του φλεβικού αίματος προς την καρδιά και να διεγερθεί η ροή του λεμφικού συστήματος σε ένα συγκεκριμένο άκρο.

Η ενθάρρυνση της ροής αίματος μακριά από τα άκρα εργασίας και προς την καρδιά βοηθά στη μείωση των πόνων και του πρήξιμο, ενώ η λεμφαγγειακή διέγερση είναι σημαντική για την ανακούφιση του υγρού και συνεπώς για τη μείωση της διόγκωσης μετά την άσκηση.

Σε αντίθεση με το κυκλοφορικό σύστημα αίματός μας, το λεμφικό σύστημα δεν διαθέτει αντλία, όπως η καρδιά, για να μεταφέρει υγρό στους λεμφαδένες. Έτσι, η λεμφική αποστράγγιση μπορεί να ενθαρρυνθεί με άσκηση και συμπίεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ