Πρόεδρος ΚΕΔ / ΕΟΠΕ για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: “Δεν προβλέπεται επανάληψη”

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΟΠΕ, Βασίλης Αντωνούλης, τοποθετήθηκε μετά τις ανακοινώσεις που έκαναν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με τις οποίες ζητούσαν το ντέρμπι “αιωνίων” για τη Volley League να… παιχθεί ξανά από το σημείο όπου έγινε το διαιτητικό σφάλμα στο τέι μπρέικ.

Τα τμήματα βόλεϊ που διατηρούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ζήτησαν -μέσω ανακοινώσεων που εξέδωσαν- να συνεχιστεί το μεταξύ τους ντέρμπι από το 13-11 του τάι μπρέικ, μετά το χθεσινό (22.10.2018) διαιτητικό λάθος που έκρινε την αναμέτρηση της Volley League.

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Να βρουν τρόπο και να αποκαταστήσουν την προσβολή»

Με δηλώσεις του όμως στο “volleynews.gr” πήρε θέση για το κοινό αίτημα των δυο συλλόγων και τόνισε πως δεν προβλέπεται να γίνει επανάληψη του αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων καθώς δεν υπήρξε παράβαση κανονισμών αλλά μια λάθος απόφαση των διαιτητών. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ελληνική διαιτησία δεν μπορεί να χαλάσει από μια άτυχη στιγμή.

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: «Να παίξουμε από το 13-11 όπως ζητά ο Παναθηναϊκός»
Οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΟΠΕ, Βασίλης Αντωνούλης, στο volleynews.gr

«Ηταν μία κακή στιγμή της ελληνικής διαιτησίας. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Δε μπορεί όμως να χαλάσει η εικόνα της ελληνικής διαιτησίας από μία άτυχη στιγμή. Η ελληνική διαιτησία είναι σε υψηλό επίπεδο. Δε μπορεί να αμαυρωθεί η εικόνα της και φυσικά δε μπορεί να συγκριθεί με τα πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων. Στεναχωριέμαι πιο πολύ που βλέπω ότι επιχειρούνται συγκρίσεις. Ότι έγινε, έγινε από κακή στιγμή. Ορίσαμε τους καλύτερους διαιτητές μας στον συγκεκριμένο αγώνα».

Τι πρέπει θα κάνει η ΚΕΔ / ΕΟΠΕ στο κοινό αίτημα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για επανάληψη του αγώνα;

«Πράγματι δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο όσα χρόνια είμαι στην διαιτησία και στον αθλητισμό γενικότερα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός. Σεβόμαστε απόλυτα τη θέληση των διοικήσεων των δύο μεγάλων συλλόγων. Ωστόσο τα πρωταθλήματα και όλες οι διοργανώσεις γίνονται με τους κανονισμούς που έχουν συνυπογράψει όλα τα σωματεία και όχι η ΚΕΔ. Η ΚΕΔ βαδίζει και προασπίζεται τους κανονισμούς του αθλήματος. Αλίμονο εάν κάνουμε δικές μας ερμηνείες για να ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα. Θα χάσουμε και τον έλεγχο και την αξιοπιστία μας και θα οδηγήσουμε το άθλημα σε αδιέξοδο».

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση;

«Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να κάνει ένσταση μετά το τέλος του αγώνα που αυτό δεν είναι ορθό. Ολοι στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως οι ενστάσεις στο φύλλο αγώνος υποβάλονται την στιγμή που υπάρχει η αμφισβήτηση, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση στο 12-11 του 5ου σετ. Αυτό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μικρή σημασία. Ακόμα και να έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός στο 12-11 δεν θα άλλαζε κάτι. Δεν έγινε παράβαση κανονισμού. Εγινε διαιτητικό λάθος. Μόνο παράβαση κανονισμών θα είχε τύχη στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, όπως έγινε και στον αγώνα γυναικών Ολυμπιακού – ΑΕΚ πριν από 4 χρόνια».

Σε εκείνο το ματς που είχε επαναληφθεί τι είχε συμβεί;

«Εκεί είχαμε καθαρή αλλοίωση κανονισμών επειδή μπερδεύτηκαν οι διαιτητές και δεν έκλεισαν την αλλαγή δύο παικτριών. Αλλαξε όλη η ροή του αγώνα και μαζί και το σκορ. Ο αγώνας επαναλήφθηκε. Επαναλαμβάνω πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα η παράβαση κανονισμών και το διαιτητικό λάθος σε “μέσω – έξω”».

Το VAR πρέπει να μπει στο βόλεϊ;

«Το VAR εμφανίστηκε πρώτα στο βόλεϊ και στο τένις και μετά στο ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για τα αυτονόητα. Εχουμε πρωτοστατήσει για να υπάρχει VAR αλλά πολλά θέματα δεν είναι στην αρμοδιότητα μας. Υπάρχουν μεγάλη κόστη και τεχνικές δυσκολίες που όμως για το καλό του αθλήματος πρέπει να ξεπεραστούν».

Υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν οι διαιτητές στο ντέρμπι και δεν το έκαναν;

«Δεν θέλω να κρίνω δημόσια τους διαιτητές. Όλα θα γίνουν αρμοδίως. Θέλω πάντως να επαινέσω την συμπεριφορά του έφηβου Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου που με τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα μας δείχνει το δρόμο για το που πρέπει να κινηθούμε».

ΠΗΓΗ: volleynews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here