Έτσι θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας το καλοκαίρι


Εάν συνηθίζετε να κάνετε δίαιτα ή και γυμναστική πρίν το καλοκαίρι και να σταματάτε όταν πγαίνετε διακοπές, τότε μάλλον καταλήγετε με παραπανίσια κιλά προς το τέλος του καλοκαιριού. Αν φέτος θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας ή και να χάσετε κιλά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας τότε ακολουθήστε τα παρακάτω tips που θα κρατήσουν και τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

Πρωινό
Μην παραμελείτε το πρωινό σας στις διακοπές αλλά μην το παρακάνετε κιόλας. Στοχεύστε σε ένα θρεπτικό πρωινό που δεν περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες ή γλυκά. Μην ξεχνάτε τα φρούτα αλλά και την πρωτεΐνη.

Μην παραλείπετε γεύματα
Αν δεν θέλετε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει, τότε μην παραλείπετε γεύματα ή σνακ ώστε να κρατάτε τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα σταθερά και να μην πεινάτε.

Νερό
Ειδικά το καλοκαίρι, 8-12 ποτήρια νερό την ημέρα είναι απαραίτητα τόσο για την ενυδάτωση του οργανισμού όσο και για την καύση του λίπους.

Τροφές ολικής άλεσης
Το καλοκαίρι –ειδικά στις διακοπές-βγαίνουμε εκτός προγράμματος και τρώμε πολλές φορές εκτός σπιτιού. Μην αποκλείσετε από τη διατροφή σας θρεπτικές τροφές όπως το καστανό ρύζι, την κινόα και άλλες τροφές ολικής άλεσης μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σας.

Γυμναστική
Στις διακοπές γυμναζόμαστε περισσότερα, αφού κολυμπάμε, περπατάμε και κάνουμε περισσότερα sports. Σύμφωνα με έρευνες, μία ώρα γυμναστική κάθε μέρα μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ