Ποια είναι τα τρία μυστικά της δίαιτας;


Επειδή ξέρουμε ότι λόγω καλοκαιριού, ο μισός πληθυσμός βρίσκεται σε δίαιτα με σκοπό να χάσει μερικά κιλά μέχρι τις διακοπές, μάθαμε  τρία «μυστικά» που θα βοηθήσουν την κατάσταση και θα χαρίσουν απόλαυση και κορεσμό στη διατροφή σας, λέξεις-κλειδιά για την επιτυχία.
Όσοι έχετε δοκιμάσει να κάνετε διατροφή για να χαθούν τα περιττά κιλά, θα έχετε σίγουρα διαπιστώσει ότι δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση να παραμείνετε πιστοί και πειθαρχημένοι στο πρόγραμμα διατροφής σας. Ιδίως, όταν το στομάχι αρχίζει να διαμαρτύρεται ή να λαχταρά γλυκά, η δίαιτα εξαφανίζεται δια μαγείας. Σωστά;

Πιο κάτω λοιπόν, σας παραθέτουμε μερικά τρόφιμα ή ακόμη και συστατικά τροφίμων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την όρεξή σας για φαγητό ή τη λιγούρα σας για γλυκό.

Υποκατάστατα ζάχαρης
Καλό είναι αν είστε λάτρεις της γλυκιάς γεύσης, να μην την απαρνηθείτε από τη διατροφή σας. Για να είναι επιτυχημένη η δίαιτά σας, δεν χρειάζεται να στερείστε. Μια ιδανική λύση είναι τα γλυκαντικά με λίγες θερμίδες, όπως είναι αυτά που προέρχονται από το φυτό στέβια και τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στα ροφήματα και τα γλυκά σας, χωρίς να επιβαρυνθείτε με υπερβολικές περιττές θερμίδες. Με αυτό τον τρόπο και δε θα απαρνείστε τα γλυκά, αλλά και δε θα επηρεάζονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας (καλό είναι να επιλέγετε τα προϊόντα με βάση τις ετικέτες τους για να μην περιέχουν επιπρόσθετα συστατικά βλαβερά για την υγεία σας). Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες των τελευταίων χρόνων που ασχολήθηκαν με την πρόσληψη και όρεξη για φαγητό, τον έλεγχο του βάρους αλλά και την επιθυμία για γλυκό, κατέδειξαν ότι τα γλυκαντικά με λίγες θερμίδες είναι η καλύτερη λύση για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος.

Φυτικές ίνες
Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ευεργετούν πολλαπλά την υγεία μας, καθώς ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας και βελτιώνουν την καλή υγεία του εντέρου μας με την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επίσης, οι φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα του κορεσμού πιο γρήγορα, άρα αποτελούν βασικό μας σύμμαχο στη μάχη με τη ζυγαριά. Πώς όμως θα τις προσλάβετε από τη διατροφή σας; Επιλέγοντας ως ενδιάμεσα σνακ μεταξύ των γευμάτων σας φρούτα, αντικαθιστώντας τα λευκά τρόφιμα που ήδη καταναλώνετε με αυτά που είναι ολικής άλεσης (ρύζι, δημητριακά, ψωμί κτλ) και φυσικά τρώγοντας πάντα σαλάτες με το κυρίως γεύμα σας με ποικιλία λαχανικών. Κι εδώ ιδιαίτερη σημασία έχουν οι ετικέτες τροφίμων, όπου θα πρέπει να αναγράφετε η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (όπου καλό είναι να είναι υψηλή) και φυσικά ότι τα προϊόντα είναι ολικής άλεσης.

Πρωτεϊνούχα τρόφιμα
Η πρωτεΐνη, όπως μας είναι γνωστό, καθυστερεί τη διαδικασία της πέψης, κρατώντας μας για περισσότερη ώρα χορτάτους. Επομένως, καλό είναι η διατροφή μας να συμπεριλαμβάνει πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές και φτωχές σε λίπος, όπως είναι για παράδειγμα το άπαχο κρέας (όπως το κοτόπουλο και το ψαρονέφρι), τα όσπρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντας και φυσικά τα ψάρια.
Κλείνοντας, η επιτυχημένη έκβαση μιας δίαιτας είναι ένα πολύπλευρο και πολυπαραγοντικό γεγονός. Το βασικότερο όλων είναι να κάνετε σωστές και έξυπνες επιλογές όσον αφορά τα τρόφιμα που θα καταναλώνετε, έτσι ώστε να σας προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού κι επιπρόσθετα να μη στερείστε τις αγαπημένες σας γλυκές γεύσεις, έστω με τη χρήση γλυκαντικών. Απόλαυση και κορεσμός λοιπόν, μην το ξεχνάτε! Με αυτό τον τρόπο η δίαιτα θα σας φανεί παιχνιδάκι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ