Τριτοκοσμικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Το αδιαχώρητο με μαθητές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ (vid)

Την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, προσπαθώντας να μεταβούν στο σχολείο τους με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, αποτυπώνει το βίντεο που τράβηξε ο σύλλογος γονέων και ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Το πρωί της Τρίτης, περίπου 95 μαθητές του λυκείου, προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο της γραμμής 88 του ΟΑΣΘ, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Όμως, το λεωφορείο ήταν ήδη γεμάτο με κόσμο κι ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν όλοι οι μαθητές να επιβιβαστούν. Σημειώνεται, ότι μέσα στο λεωφορείο υπήρχαν και κάτοικοι της περιοχής που ήθελαν να μετακινηθούν.

Ο οδηγός αρνήθηκε να ξεκινήσει το δρομολόγιο, ενώ οι αστυνομικοί της Τροχαίας που κλήθηκαν στο σημείο εξήγησαν στους επιβάτες ότι το δρομολόγιο δεν θα μπορούσε να γίνει με τόσο κόσμο.

Οι γονείς των παιδιών κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και ζητούν να βρεθεί λύση για τους μαθητές που μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ούτως ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια και στην ώρα τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές του σχολείου έκαναν κατάληψη για τέσσερις ημέρες, ζητώντας την άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

Πληροφορίες: thestival


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here