Έξυπνοι τρόποι για να χωρέσετε πολύ περισσότερα πράγματα στα ντουλάπια της κουζίνας σας


Η κουζίνα είναι το «βασίλειο» κάθε μαγείρισσας. Εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα υλικά, συστατικά, εργαλεία και είδη μαγειρικής που είναι απαραίτητα για ένα νόστιμο και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Πολλές φορές, μάλιστα, είναι τόσα πολλά όλα αυτά που δεν χωρούν μέσα στην κουζίνα και στριμώχνονται ασφυκτικά στα ράφια και στα ντουλάπια. Ανοίγετε ένα ντουλάπι ψάχνετε με τις ώρες το μπολ, το πιάτο ή την κατσαρόλα που χρειάζεστε με αποτέλεσμα να κάνετε δυνατό θόρυβο, να ανακατεύετε όλο το εσωτερικό του ντουλαπιού με κίνδυνο να σπάσετε κάτι ή να πέσουν όλα κατά πάνω σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι η κουζίνα σας η απλή αποθήκευση με τάξη δεν αρκεί. Χρειάζεστε εύκολα και έξυπνα tips που θα σας εξοικονομήσουν χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας σας και θα οργανώσουν το εσωτερικό τους… στο λεπτό!

Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να χρησιμοποιείτε τις παρακάτω ιδέες για να απολαμβάνετε να ανοίγετε τα συρτάρια χωρίς να φοβάστε!

Μεταλλικό Ράφι

Τοποθετήστε συρταρωτά κάτω από το ήδη υπάρχον ράφι ένα μεταλλικό ράφι που θα βρείτε στα πολυκαταστήματα στα είδη κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε περισσότερο χώρο, ενώ μπορείτε να αποθηκεύσετε ουσιαστικά στον ίδιο και ενιαίο χώρο του ντουλαπιού σας διαφορετικού σχήματος και μεγέθους πιάτα χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους και να σχηματίζουν μεγάλες στοίβες επικίνδυνες να σπάσουν.

 

Περιστρεφόμενος δίσκος φαγητού

Εκμεταλλευτείτε τους περιστρεφόμενους δίσκους που σερβίρετε το φαγητό, τοποθετώντας τους μέσα στα ντουλάπια. Μπορείτε να αποθηκεύσετε πάνω τους τις κατσαρόλες σας ή τα βαζάκια με όλα τα μπαχαρικά σας. Αρκεί μόνο μια στροφή για να βρείτε και να πάρετε στα χέρια σας αυτό που ψάχνετε.

 

Κρεμάστε τα φλιτζάνια σας

Για να αποθηκεύετε σωστά τα φλιτζάνια και τα πιατάκια σας χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο στο ντουλάπι, μπορείτε στην πάνω πλευρά του ντουλαπιού να βιδώσετε μεταλλικά γαντζάκια. Στη συνέχεια κρεμάστε από αυτά τα φλιτζάνια ή τις κούπες σας και εκμεταλλευτείτε το κενό που αφήνουν από κάτω για τα υπόλοιπα πράγματά σας.

 

Δίσκος σερβιρίσματος

Μιας και τα ποτήρια σας δεν μπορούν να κρεμαστούν, χρησιμοποιήστε έναν δίσκο σερβιρίσματος για να λειτουργήσει ως ράφι μέσα στον χώρο του ντουλαπιού. Φροντίστε να βάλετε στον πάτο του ντουλαπιού, πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας για να μην σπάσουν τα μεγάλα και ψηλά ποτήρια σας ανάποδα, με το στόμιο τους να ακουμπά στη βάση του ντουλαπιού. Ακριβώς από πάνω τοποθετήστε τον δίσκο με τα μικρότερα και ελαφρύτερα ποτήρια τοποθετημένα ανάποδα με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, περισσότερα ποτήρια θα χωρούν στο ίδιο ντουλάπι. Προσοχή, όμως, στην περίπτωση που παίρνετε και χρησιμοποιείτε συνεχώς τα ποτήρια που βρίσκονται από κάτω, χωρίς να τα ανανεώνετε με νέα καθαρά που θα σταθεροποιούν το αυτοσχέδιο ράφι σας.

 

Μεταλλική ράβδος για πετσέτες μπάνιου

Οι μεταλλικές ράβδοι μπορούν να φανούν χρήσιμες και σε άλλους χώρους του σπιτιού εκτός από το μπάνιο σας. Στερεώστε μια μεταλλική ράβδο στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη για να κρεμάσετε σε αυτήν όλα τα καθαριστικά σας σε μορφή σπρέι. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο που σας περισσεύει για να οργανώσετε σε καλάθια τα υπόλοιπα χρήσιμα εργαλεία της κουζίνας σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ