Πες μας πόση ώρα κάνεις μπάνιο, να σου πούμε τι σημαίνει αυτό για σένα!


Πόση ώρα κάνεις μπάνιο; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν μόλις 5 λεπτάκια και είναι έτοιμοι κι άλλοι που το απολαμβάνουν και δεν ξέρουν πώς περνά η ώρα. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;
Ακόμη κι αυτή η μικρή διαδικασία του μπάνιου, μαρτυρά πολλά για σένα. Πόση ώρα κάνεις μπάνιο; Μπορεί εσύ να νομίζεις πως το να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο ή ντους είναι απλά θέμα καθαριότητας ή απλά χαλάρωσης και απαλλαγής από το άγχος, οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως είναι ένα πραγματικό σημάδι της μοναξιάς! Μα θα μου πεις τι σχέση έχει το μπάνιο με τη μοναξιά και πώς αυτά τα δύο μπορεί να συνδέονται…

Θυμάσαι τις τελευταίες φορές που έκανες μπάνιο. Ήταν ένα γρήγορο ντους ή έμεινες για ώρες κάτω από το νερό; Μια απάντηση σε αυτήν την τόσο απλή ερώτηση μπορεί να αποκαλύψει τις κρυμμένες ανάγκες σου. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Yale λένε πως δείχνει το πόσο μόνος νιώθεις.

Το πρώτο βήμα της έρευνας συμπεριέλαβε 51 μαθητές ηλικίας 18 έως και 45 ετών. Τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τις καθημερινές τους δραστηριότητες, για τη ρουτίνα στο μπάνιο, καθώς οι επιστήμονες ήθελαν να μάθουν για τη συχνότητα που κάνουν μπάνιο, τη θερμοκρασία αλλά και τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μαθητές που ένιωθαν περισσότερη μοναξιά έκαναν κατά 23% πιο συχνά μπάνιο από τους υπόλοιπους. Όσο πιο μόνοι ένιωθαν, τόση περισσότερη ώρα έκαναν μπάνιο και τόσο πιο ζεστό ήταν το νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό ουσιαστικά αντικαθιστά έναν πραγματικό σύντροφο και διαλύει τα συναισθήματα της απομόνωσης!

Παρ’ όλο που τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αρχική θεωρία, οι ερευνητές θέλησαν να το εξετάσουν και σε μεγαλύτερους ανθρώπους και να δουν αν υπάρχουν αλλαγές. Έτσι, επανέλαβαν το ίδιο test σε 42 συμμετέχοντες ηλικίας 19 έως και 65 ετών.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα και βρήκαν τη σύνδεση ανάμεσα στο πόσο συχνά κάνουν μπάνιο με το πόσο μόνοι νιώθουν.

Φυσικά να σημειώσουμε πως η μοναξιά για τον καθένα μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Μερικές φορές δεν έχει σχέση με το πόσους φίλους έχει ένας άνθρωπος. Μερικοί από εμάς περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους αλλά νιώθουμε μόνοι.

Λοιπόν, εσύ πόση ώρα κάνεις μπάνιο και πόσο συχνά;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ