Όταν βγαίνεις με έναν άντρα, φέρσου σαν άντρας


Οι άντρες αντιμετωπίζουν το φλερτ ως διασκέδαση. Δεν έχουν άγχος για την εξέλιξη της σχέσης, δίνουν χώρο και χρόνο και δεν υπεραναλύουν τις σκέψεις τους. Οι περισσότεροι άντρες είναι ευτυχισμένοι πρωτίστως γιατί ξέρουν να ξεχωρίζουν το φλερτ από τη σχέση και αυτό τους απαλλάσσει από περιττό άγχος.

Διάβασε παρακάτω για τις ”τακτικές” των αντρών και συμφώνησε μαζί μου πως μπορεί μπροστά από ένα playstation να είναι ανώριμα παιδιά αλλά υπάρχουν φορές που χειρίζονται τα πράγματα σαν σοφοί γέροντες*.

Οι άντρες δεν έχουν άγχος για το αύριο. Δεν έχουν άγχος για πράγματα που δεν είναι στο χέρι τους.

Οι περισσότεροι άντρες βγαίνουν με όποιο κορίτσι είναι διαθέσιμο. Δεν πυρπολούν το μυαλό τους με περίπλοκες σκέψεις για το αν το εκάστοτε κορίτσι έχει τις προδιαγραφές για να ντυθεί νυφούλα. Ούτε αν πληροί τα κριτήρια για κορίτσι τους. Απλά εστιάζουν στο τώρα και βγαίνουν ραντεβού.

Οι γυναίκες από την άλλη βγαίνουν με αγόρια που θυμίζουν πολύ αυτό που έχουν στο μυαλό τους ως σύντροφο. Τακτοποιούν όπως τις βολεύει τις σκέψεις τους και μετά τσεκάρουν όλα τα ”ελαττώματα” του άνδρα ώστε να τον διορθώσουν. Από την αρχή όλα λάθος. Όλα.

Έχεις ακούσει κανέναν άντρα να λέει ”Είναι καλή αλλά χρειάζεται να την βοηθήσω να αποκτήσει στόχους και πλάνο”;

Οι άντρες δεν υπεραναλύουν σκέψεις και καταστάσεις
Η ανδρική άποψη συνήθως περικλείεται σε μία πρόταση από πέντε έξι λέξεις. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να αναπτυχθεί μία συζήτηση, τόσο που μερικές φορές αμφιβάλλεις για τον πλούτο του λεξιλογίου του.

Ναι, όχι, θέλω, δεν θέλω, δεν ξέρω.

Οι άντρες δεν σπαταλούν τον χρόνο τους για να σκεφτούν πράγματα που απλά θα τους καθυστερήσουν από τον αγώνα μπιλιάρδου. Δεν αναλώνονται στα ”τι εννοούσε μ’ αυτό που είπε για τα μαλλιά μου” ή ”τι σημαίνει ότι όλο το πρωί δεν έχει στείλει ένα μήνυμα”.

Δεν χάνουν χρόνο σε ανούσιες, πολύωρες συζητήσεις για το που θα πάει αυτή η σχέση και το που θα πάμε διακοπές. Οι απαντήσεις είναι απλές. Η σχέση ή θα προχωρήσει ή όχι και θα πάμε διακοπές εκεί που συμφωνούμε πως θέλουμε και οι δύο να πάμε. Τέλος συζήτησης. Είδες; Δεν μας πήρε ούτε ένα λεπτό.

Οι άντρες λένε αυτό που σκέφτονται ή το φιλτράρουν και δεν το λένε γιατί τελικά είναι βλακεία
Ένας άντρας θα σου πει την αλήθεια αν τον ρωτήσεις για το νέο σου κούρεμα. Οι περισσότεροι άντρες λένε αυτό που σκέφτονται με μοναδικό δισταγμό να μην σε πληγώσουν ή να μην σου χαλάσουν τη διάθεση. Αφαιρώντας από τη συζήτηση εκείνους που έχουν λόγο να πουν όσα θες να ακούσεις, οι υπόλοιποι δεν μασάνε τα λόγια τους. Δεν την ομορφαίνουν και δεν την στολίζουν χωρίς προφανή λόγο.

Την επόμενη φορά που θα ρωτήσεις έναν άντρα ”τι έχεις;” και πει ”τίποτα” τότε να είσαι σίγουρη πως δεν έχει τίποτα.

Οι άντρες δίνουν χώρο και χρόνο
Ένας άντρας δεν θα αναστατωθεί αν δεν ενδιαφερθείς για το αποτέλεσμα του ματς. Δεν θα κρατήσει μούτρα αν δεν σε απασχολούν οι νέες μεταγραφές. Οπότε και εσύ μην το πάρεις κατάκαρδα αν δεν θέλει να έρθει μαζί σου να δει την νέα ταινία του Παπακαλιάτη στον κινηματογράφο.

Πολλές από εμάς νιώθουμε ότι η σχέση αναπτύσσεται αρμονικά μόνο αν είμαστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Θιγόμαστε όταν ο φίλος μας προτιμά να δει μπέιζομπολ αντί να έρθει μαζί μας στην έκθεση φωτογραφίας της παλιάς μας συναδέρφου.

Οι άντρες ξέρουν πολύ καλά σε ποιο σημείο πρέπει να υποχωρήσουν. Επίσης ξέρουν να θέτουν τα όρια όσον αφορά τον χώρο και τον χρόνο μέσα σε μία σχέση. Οι από την άλλη γυναίκες συχνά υπερβάλλουν και απαιτούν περισσότερο κοινό χρόνο. Μιμήσου τα αγόρια και απόλαυσε χρόνο μόνη σου ή με παρέα, κάνοντας όσα σου αρέσουν χωρίς να χρειάζεται να το διαπραγματευτείς.

Για τους άντρες τα ραντεβού είναι απλά διασκέδαση
Βγαίνουν για να διασκεδάσουν τη στιγμή που εμείς τα κορίτσια κάποιες φορές βγαίνουμε για να βρούμε το άλλο μας μισό και να χαθούμε μαζί του στο ηλιοβασίλεμα. Ετοιμάζονται πριν το ραντεβού και όσα έχουν στο μυαλό τους είναι πολύ συγκεκριμένα και αφορούν όλα τη διασκέδαση: φαγητό, ποτό, χορός, φλέρτ, σεξ.

Δεν απελπίζονται ή το κρύβουν καλά
Τα αγόρια δεν σπαταλούν ενέργεια όταν ένα ραντεβού δεν πήγε καλά. Ή αν βγήκαν με κάποια που τους άρεσε πολύ αλλά δεν δείχνει σημάδια ανταπόδοσης. Δεν δείχνει να τους απασχολεί ιδιαίτερα το ”διαβάστηκε” τρεις μέρες μετά.

Για το ότι δεν απελπίζονται εύκολα μάλλον ευθύνεται η υψηλή τους αυτοπεποίθηση ή η άγνοια. Δεν έχω αποφασίσει. Πάντως δεν έχω δει ποτέ άντρα να παραδέχεται ότι είναι αγχωμένος ή απελπισμένος επειδή κάποια δεν του έκανε ghosting.

Δεν χρησιμοποιούν τακτικές
Πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ επίκαιρες οι κοριτσίστικες συζητήσεις που έδιναν εντολή να μην πάρεις τηλέφωνο εσύ πρώτη μετά το ραντεβού. Έβρισκες πολλά άρθρα περιοδικών με συμβουλές να περιμένεις τρεις μέρες πριν επικοινωνήσεις εσύ ή να μην απαντάς ποτέ αμέσως σε ένα μήνυμα.

Όσους άντρες φίλους ρώτησα τα τελευταία χρόνια μου επιβεβαίωσαν το ίδιο: Δεν επηρεάζει καθόλου το πόσο τους αρέσει ή δεν τους αρέσει το πόσο σύντομα θα τους πάρει τηλέφωνο.

Μεταξύ μας, πιστεύω πως ο αυθορμητισμός είναι η πιο γοητευτική τακτική και λειτουργεί με όλα τα φύλα.

Δεν θέλουν να διορθώσουν κανέναν
Αν αρέσεις σε έναν άντρα του αρέσεις όπως είσαι. Δεν ονειρεύεται πως μία μέρα μπορεί να ξυπνήσεις πιο ψηλή ή πιο ξανθιά. Οι γυναίκες νιώθουμε ότι έχουμε αποστολή να επιδιορθώσουμε όσα μας ενοχλούν και πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να θέλουμε να αλλάξουμε έναν άνθρωπο. Aυτό συμβαίνει κυρίως στις ερωτικές σχέσεις μας. Σπάνια συμβαίνει με τον εαυτό μας και εξαιρετικά σπάνια με τις φίλες μας, που συνήθως βρίσκουμε αξιαγάπητα τα ελαττώματα τους.

Οι άντρες δεν επιδιώκουν να φέρουν κανέναν στον ίσιο δρόμο, ίσως μόνο αν είσαι στη λάθος γηπεδική θύρα. Και αυτό χωρίς ιδιαίτερο κόπο και άγχος.

*Δεν ισχύουν όλα για όλους, μη δίνεις σημασία στις γενικεύσεις που μπορεί να διάβασες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ