Πλουσιότερος κατά 2,5 εκατ. ευρώ ο Παπαντωνίου σε μόλις 2 χρόνια!

Μέσα σε μόλις 2 χρόνια ο ήδη προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου έγινε πλουσιότερος κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της αποκαλυπτικής απολογίας που έδωσε ενώπιον των ανακριτών κατά της Διαφθοράς ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση, ο ενδιάμεσος επιχειρηματίας και φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό του πρώην υπουργού να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, υποστήριξε καταρχάς ότι τα χρήματα πίστευε πως προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου και όχι από «μίζες». Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν άλλωστε όπως είπε ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν και ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος, όπως είπε δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ομολόγησε ότι έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά, όπως αποκάλυψε ο επιχειρηματίας τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια πραγματοποιούνταν καταθέσεις σε μικρά ποσά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Στη συνεχεία τα χρηματικά ποσά «έφευγαν» με προορισμό την Ελβετία όπου κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here