Αυτό είναι το μυστικό για να φαίνεστε νεότεροι


Ας το παραδεχτούμε όσο περνάνε τα χρόνια νιώθουμε την ανάγκη φαινόμαστε πιο νέοι και λαμπεροί. Θαύματα φυσικά δεν γίνονται, όμως με τη σωστή διατροφή μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας ώστε να φαίνεται όμορφο και να είναι υγιές.

Το μυστικό κρύβεται στη διατροφή και κυρίως στα φρούτα και στα λαχανικά. Ένα όμως φρούτο μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο για να νιώθουμε ευεξία αλλά και να φαινόμαστε νεότεροι είναι το acai berry. Το συγκεκριμένο μούρο ευδοκιμεί στα δάση του Αμαζονίου και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά γνωστό. Είναι μικρό, με σκούρο μωβ χρώμα και ζουμερό.

Γιατί όμως να προτιμήσετε το συγκεκριμένο φρούτο;

Καταρχάς να επισημάνω ότι όλα τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και το καθένα ξεχωριστά προσφέρει μοναδικά οφέλη για την υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκέντρωση των θρεπτικών συστατικών από το ένα φρούτο στο άλλο διαφέρει. Έτσι λοιπόν και το acai berry μας παρέχει πολλαπλά οφέλη. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Το acai berry είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που εμποδίζουν τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρά μας. Με απλά λόγια οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθάνε στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία της καρδιάς. Εκτός όμως από τα αντιοξειδωτικά το acai μας παρέχει ενέργεια και συμβάλει στο να μειωθούν τα σημάδια της γήρανσης, χαρίζοντας μια απαλή επιδερμίδα. Καταναλώστε acai berry για πρωινό μαζί με γάλα καρύδας ή φτιάξετε ένα χορταστικό smoothie με αβοκάντο, καρύδα, acai και σπόρους κάνναβης.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα τρόφιμο δεν είναι μαγικό, ούτε πρέπει να γίνεται αντικατάσταση των γευμάτων με συγκεκριμένα ροφήματα ή τροφές που υπόσχονται ότι θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για τη μακροζωία και τη νεανικότητα και τα φρούτα, όπως το acai berry, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ