«Έσκασαν» τα ομόλογα: Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η Folli Follie

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία είναι η Folli Follie μετά το «σκάσιμο» δύο ομολόγων που είχε εκδώσει, κάτι που προμηνύει δυσμενέστερες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, εάν οι πιστωτές της δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τα όσα συνέβησαν στο δικαστικό μέτωπο με την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας της ένταξης της Folli Follie στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από πιστωτές της, αλλά και η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και πέντε μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου έπειτα από αίτηση επενδυτών, έφεραν ντόμινο εξελίξεων.

Νέα εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της υπαγωγής και τυπικά σε καθεστώς χρεοκοπίας δύο ομολόγων που έχει εκδώσει ο όμιλος Folli Follie Group, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατάθεση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων διεκδίκησης αποζημιώσεων, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο η Folli Follie να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία αν δεν καταφέρει να βρεθεί κοινή γραμμή και συμφωνία μεταξύ πιστωτών και εταιρείας.

Συγκεκριμένα, κατέστη ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, προ της συμβατικής της λήξης, η χρηματοοικονομική οφειλή της θυγατρικής της FF Group Finance Luxembourg II SA, ποσού 31 εκατ. ευρώ, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της εταιρείας. Η οφειλή κατέστη αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή έπειτα από την καταγγελία που έγινε στις 17 Οκτωβρίου 2018 από τον μοναδικό κάτοχο του δανείου Schuldschein (πρόκειται για μια δανειακή σύμβαση μεταξύ δύο αντισυμβαλλομένων, η οποία διέπεται από το γερμανικό δίκαιο), ύψους 31 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της κατάπτωσης της εγγύησης της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί, όπως λένε παράγοντες της χρηματαγοράς, το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγών από μεγάλο αριθμό ομολογιούχων της εταιρείας με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τη ζημιά που έχουν μέχρι σήμερα υποστεί. Μάλιστα, δικηγορικά γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό επεξεργάζονται ανάλογα αιτήματα.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here