Υγιές, ξεκούραστο σώμα- Πνευματική διαύγεια: Aυτές οι 5 μικρές αλλαγές θα φέρουν άμεσο αποτέλεσμα


Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας δεν βρίσκεται κάπου μακριά μας: υπάρχει μέσα στο μυαλό μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι αυτό που μας λείπει για να νιώσουμε πιο δυνατοί, πιο ήρεμοι, πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Για να το φέρουμε, όμως, στη ζωή μας χρειάζεται δράση. Εδώ και τώρα.

Μετά από έναν κουραστικό και απαιτητικό χειμώνα που δοκίμασε τις αντοχές μας, ήρθε η ώρα να εξασκήσουμε τον εαυτό μας σε μια νέα καθημερινότητα. Η συνήθεια δημιουργείται από την επανάληψη: αν επικεντρωθείτε στις αληθινές ανάγκες του εαυτού σας, σε λίγο θα καλωσορίσετε τη νέα εκδοχή του.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Business Insider, health experts μας δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η καλύτερη υγεία έρχεται μέσα από μικρές, ωφέλιμες, ανέξοδες και ευχάριστες καθημερινές συνήθειες.

O ύπνος πρέπει να γίνει η απόλυτη προτεραιότητά σας μέσα στη μέσα:

Νευρικότητα, άγχος, πεσμένη ψυχολογία, κουρασμένο σώμα, έλλειψη αντοχών, αδυναμία συγκέντρωσης. Αν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας στις παραπάνω λέξεις, μάλλον, πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τις συνήθειες του ύπνου. Κάντε τον προτεραιότητα. Μην αλλάζετε διαρκώς την ώρα που πηγαίνετε για ύπνο. Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες για να τον απολαμβάνετε.

Kανένα γεύμα δεν θα πρέπει να είναι τυχαίο μέσα στη μέρα- Προετοιμάστε τα!

Υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, να αποβάλετε την ανάγκη σας για τσιμπολόγημα, να χάσετε βάρος. Να ξέρετε από την αρχή της ημέρας τι θα φάτε κατά τη διάρκειά της, έχοντας προετοιμάσει τα γεύματά σας. Δεν θα δείτε μόνο το βάρος σας να αλλάζει, αλλά και τα οικονομικά σας. Θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της διατροφής σας και των εξόδων σας γι’αυτή.

Oρίστε ένα διάστημα μέσα στην ημέρα κατά το οποίο θα έχετε πλήρη αποχή από τον υπολογιστή και το κινητό σας: Ξέρουμε. Εχετε κουραστεί να διαβάζετε ότι η εξάρτηση από τα social media και γενικότερα, τον υπολογιστή σας, βλάπτει πνεύμα και σώμα. Εμείς θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ορίστε ένα διάστημα μέσα στην ημέρα κατά το οποίο δεν θα έχετε την παραμικρή επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό όσο βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας, ούτε λίγο αργότερα μιας και ξέρουμε ότι θα θέλετε να χαλαρώσετε σερφάροντας. Εμείς προτείνουμε το εξής: λίγες ώρες ή έστω μια ώρα πριν κοιμηθείτε «αποσυνδεθείτε». Κάντε logout από όλα και χαλαρώστε. Ο ύπνος θα γίνει πιο ποιοτικός και θα δείτε το σώμα σας πιο ξεκούραστο.

Κάντε γυμναστήριο τον δρόμο: Κανείς δεν αμφέβαλε για τα αποτελέσματα που φέρνει η συστηματική άσκηση στο γυμναστήριο. Ωστόσο, αν και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης, νιώθετε ρουτίνα, εμείς σας προτείνουμε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το γρήγορο περπάτημα. Ξεκινήστε νωρίτερα από το σπίτι. Αν οδηγείτε, αφήστε το αμάξι μας όχι κάπου κοντά στη δουλειά σας. Περπατήστε για να φτάσετε στο προορισμό σας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά την επιστροφή σας στο σπίτι. Έπειτα, πιο αργά μέσα στην ημέρα, μην καθίσετε στον καναπέ. Βγείτε για να τρέξετε λίγα λεπτά με την αγαπημένη σας μουσική. Θα δείτε σταδιακά την διάθεσή σας να αλλάζει και τις αντοχές σας να αυξάνονται.

Συνδεθείτε με την φύση: Ήλιος, θάλασσα, αέρας. Λουλούδια, δέντρα, χώμα: Μόλις σας απαριθμήσαμε μερικά από τα φάρμακα που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Aρκεί να έρθετε σε επαφή με αυτά. Επιδιώξτε την επαφή με την φύση κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ζωή σας θα αλλάξει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ