Σκληρό βίντεο – Τον κατασπάραξε εντελώς: Αρκούδα κράτησε άνδρα 30 μέρες αιχμάλωτο για να τον φάει όταν πεινούσε


Ένα χτύπημα του μεγάλου σαρκοβόρου ήταν αρκετό να θρυμματίσει τη σπονδυλική στήλη του άντρα. Μετά τον έσυρε στη φωλιά της «καβάτζα» πριν το χειμώνα.

Ένας άνδρας στην πόλη Τούβα της Σιβηρίας άφησε το προστατευμένο αστικό περιβάλλον προκειμένου να απολαύσει έναν αναζωογονητικό περίπατο στη φύση. Αυτή του η απόφαση, όμως, παραλίγο να αποβεί μοιραία. Εκεί που αμέριμνος περπατούσε στο δάσος, δέχτηκε άγρια και αιφνιδιαστική επίθεση από μια καφέ αρκούδα.

Η επίθεση του μεγάλου σαρκοβόρου ήταν σφοδρή! Αρχικά, δάγκωσε τον άτυχο άντρα στο κεφάλι, στη συνέχεια τον έγδαρε με τα νύχια της κι ένα και μόνο χτύπημα ήταν αρκετό για να του θρυμματίσει τη σπονδυλική στήλη.

Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας δεν έπεσε νεκρός. Δεν ήταν τυχερός, απλά οι αρκούδες της περιοχής έχουν αναπτύξει στο πλαίσιο της εξελικτικής διαδικασίας την κυνηγετική τακτική να μην σκοτώνουν το θήραμά τους, αλλά να το μεταφέρουν τραυματισμένο στο λημέρι τους. Έτσι, μπορούν να το καταναλώσουν αργότερα, όταν πλησιάζει ο χειμώνας και τα θηράματα και η τροφή λιγοστέψουν. Μ’ αυτό τον τρόπο προετοιμάζονται ενόψει της χειμερίας νάρκης.

Έτσι, ο άτυχος άντρας βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος αλλά ζωντανός στη φωλιά της αρκούδας να περιμένει το μοιραίο. Οι μέρες περνούσαν και παράλυτος από τη μέση και κάτω, μπορούσε μόνο να συρθεί μέχρι τις όχθες του ποταμού για να πιει λίγο νερό κι έπειτα επέστρεφε και πάλι στη φωλιά, φοβούμενος ότι η αρκούδα αν το εντόπιζε εκτός λημεριού θα τον σκότωνε επιτόπου.

Συνολικά, περάσαν περίπου 30 μέρες, όταν μια ομάδα κυνηγών βγήκε στο δάσος να κυνηγήσει αρκούδες. Κάποια στιγμή κι ενώ βάδιζαν παράλληλα με το ποτάμι τα σκυλιά των κυνηγών εξαγριώθηκαν. Οι κυνηγοί πίστεψαν ότι τα κυνηγόσκυλα είχαν εντοπίσει αρκούδα και γέμισαν τα όπλα τους έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με το μεγάλο σαρκοβόρο.

Τότε ήταν που εντόπισαν το λημέρι της καφέ αρκούδας. Βέβαιοι πως η αρκούδα δεν ήταν εκεί, εισήλθαν στη σπηλιά μήπως και εντόπιζαν τυχόν μικρά αρκουδάκια. Όμως το θέαμα που αντίκρυσαν τους έκοψε την ανάσα.

Στην αρχή πίστεψαν ότι βρέθηκαν ενώπιον ενός νεκρού άντρα, που είχε μουμιοποιηθεί από τις συνθήκες ακραίου ψύχους που επικρατούν στη Σιβηρία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό που συνέβη, όμως, στη συνέχεια ήταν ακόμη πιο σοκαριστικό. Αυτός που νόμιζαν ως εκείνη τη στιγμή για νεκρό άντρα άνοιξε τα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του.

Αμέσως, τον έσυραν εκτός της φωλιάς της αρκούδας, προτού το θηρίο επιστρέψει, και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της περιοχής.

Όπως ήταν φυσικό, οι εφημερεύοντες γιατροί έμειναν άναυδοι με αυτά που αντίκρισαν. Ο άντρας έφερε βαριά τραύματα από την επίθεση της αρκούδας, που είχαν μολυνθεί. Ήταν παράλυτος, μιας και η σπονδυλική του στήλη είχε σπάσει. Το δέρμα του είχε αρχίσει να σαπίζει από την κατάκλιση λόγω της ακινησίας. Από την έλλειψη τροφής ήταν εντελώς αποστεωμένος. Με λίγα λόγια, μόνο και μόνο που ζούσε ήταν ένα πραγματικό θαύμα.

Δείτε το βίντεο


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ