Οι τρεις συνήθειες των εξαιρετικά παραγωγικών ανθρώπων


Το να μάθεις να είσαι παραγωγικός δεν είναι κάτι που γίνεται αυτόματα με το που το σκεφτείς ή με το που ξεκινήσεις να το προσπαθείς.

Φυσικά, δεν χρειάζεσαι εγκυκλοπαίδεα ή κάποια guide books, αλλά λογική προσέγγιση και μια κάποια αυτοπειθαρχία.

Το να φτάνει κανείς να είναι παραγωγικός ισοδυναμεί με την μέγιστη αξιοποίηση του δυνατού σου χρόνου. Γιατί αν κάτι πρέπει να συνδέσουμε νοητά με αυτή την έννοια, είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου μας.

Ποιες είναι, όμως, οι βασικές συνήθειες των παραγωγικών ανθρώπων, αυτές που μόλις δεις και μάθεις, θα θέλεις και εσύ να υιοθετήσεις στην καθημερινότητα σου;

Οι τρεις συνήθειες των εξαιρετικά παραγωγικών ανθρώπων

Ο χρόνος τους στα social media είναι περιορισμένος

Το να ασχολείσαι στο πλαίσιο του φυσιολογικού με ένα μιντιακό briefing, βλέποντας τις ειδοποιήσεις και τα νέα που σε ενδιαφέρουν είναι εντάξει. Το να περνάς σχεδόν όλη σου την μέρα με ένα κινητό στο χέρι μη μπορώντας να αποκολληθείς από αυτό, είναι πρόβλημα.

Κατά βάση, οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε Facebook, Instagram, Twitter και όλα τα συναφή, ούτε μπροστά από μια τηλεόραση για πολλές ώρες.

Κάνουν ένα πράγμα την φορά

Μπορεί να θαυμάζεις εκείνους που κάνουν δύο και τρία πράγματα μαζί, θεωρώντας πως αυτό είναι ένα δείγμα απόλυτης ευφυίας και συνεχούς αναζήτησης για κάτι άλλο.

Κι όμως, εκείνοι που είναι εξαιρετικά δραστήριοι και παραγωγικοί κάνουν ένα πράγμα την φορά, αφού θεωρείται σύμφωνα με έρευνες πως το single-tasking είναι μια υπερδύναμη.

Επιπρόσθετα, το multitasking αποστραγγίζει το μυαλό, αποσυντονίζει, είναι αγχωτικό και συνεπώς λιγότερο παραγωγικό.

Δεν το βάζουν κάτω

Ο Jeff Bezos είχε δηλώσει:

«Ήξερα ότι αν αποτύχω δεν θα το μετανιώσω. Αλλά ήξερα πως αν υπάρχει ένα πράγμα που θα μετανιώσω, είναι να μην προσπαθήσω».

Η ζωή είναι γεμάτη εμπόδια και αβεβαιότητες. Αλλά οι παραγωγικοί άνθρωποι καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν παρά την απόρριψη. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, η ανθεκτικότητά τους αυτή, δεν είναι ψυχική αδυναμία.

Είναι μια ήρεμη, σιωπηλή και ταυτόχρονα ευέλικτη συμπεριφορά ώστε να προσαρμόζονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Οι παραγωγικοί άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία της εγρήγορσης, της εστίασης και της ευελιξίας και σε έναν κόσμο που δεν σου δίνει καμία εγγύηση, αυτό επιβάλλεται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ