Η καθημερινή συνήθεια που φθείρει τα μαλλιά σας


Κάθε γυναίκα έχει συγκεκριμένες συνήθειες που κάνουν τη ζωή της πιο εύκολη και απλοποιούν την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο, πιθανότατα δεν αντέχετε να έχετε τα μαλλιά σας κάτω, αφού σας ζεσταίνουν και σας κάνουν να ιδρώνετε, ειδικά αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά.

Έτσι, επιλέγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά ή κότσο, ώστε να αποφεύγετε τη ζέστη και το ίσιωμα με το πιστολάκι που το καλοκαίρι αποτελεί βασανιστήριο.

Ωστόσο, αυτή σας η συνήθεια μπορεί να βλάψει την τρίχα σας.

Όσο βολικό και αν είναι, πρέπει να αποφεύγετε τις σφιχτές κοτσίδες και τους κότσους αν δε θέλετε να καταλήξετε με κατεστραμμένα και σπασμένα μαλλιά.

Επειδή κατανοούμε την πρακτικότητα αυτής σας της συνήθειας δε θα σας πούμε να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω, αλλά να χρησιμοποιείτε ένα λαστιχάκι μαλλιών που δεν τα ταλαιπωρεί.

Τα λαστιχάκια που επιβαρύνουν περισσότερο την τρίχα είναι αυτά με το μεταλλικό δέσιμο, ενώ τα υφασμάτινα ή εκείνα με το σπιράλ σχήμα είναι ιδανικά για να αποφύγετε τη φθορά. Προτιμήστε, λοιπόν, τέτοια λαστιχάκια και προσπαθήστε να μην τα πιάνετε πολύ σφιχτά για να μην τραβιούνται οι τρίχες.

Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας και να τα πιάνετε πάνω όταν είναι βρεγμένα, καθώς τότε είναι και πιο εύθραυστα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ