4 λάθη που μπορεί να κάνεις στο πλύσιμο των ρούχων γυμναστικής


Έχεις εξοπλιστεί με τα πιο μοδάτα και τα πιο πρωτοποριακά ρούχα για την γυμναστική σου. Ρούχα και αξεσουάρ για να αναπνέει το δέρμα σου όσο ασκείσαι, ρούχα που θα σε βοηθήσουν να σπάσεις τα ρεκόρ σου και να σμιλέψεις το σώμα σου.

Κι όμως, τα λάθη που κάνεις στην φροντίδα των ρούχων με τα οποία αθλείσαι, μπορεί να μειώσει πολύ τον χρόνο ζωής τους.

Τα περισσότερα ρούχα γυμναστικής είναι φτιαγμένα από νέα πρωτοποριακά υλικά, οπότε το να τα πετάξεις απλά στο πλυντήριο δεν αποτελεί την καλύτερη τακτική.

1. Πρόσεξε το μαλακτικό:

Το συνθετικό ύφασμα νέας εποχής από το οποίο είναι φτιαγμένα τα περισσότερα ρούχα γυμναστικής μπορεί να υποφέρει από τα μαλακτικά τα οποία αφήνουν ένα φιλμ το οποίο δεν το θέλουμε πάνω στα ρούχα, περίπου σαν γλίτσα, το οποίο δεν το θέλουμε.

2. Πρόσεξε το απορρυπαντικό:

Το οποίο πρέπει να είναι ειδικό για τέτοια υφάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην γυμναστική. Επειδή το ίδιο ύφασμα χρησιμοποιείται πια και στην δημιουργία σεντονιών που θα επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει σωστά και στη διάρκεια του ύπνου.

3. Χρησιμοποιείς υψηλή θερμοκρασία πλύσης και γεμίζεις υπερβολικά το πλυντήριο Όσο περισσότερος ο όγκος των ρούχων στο πλυντήριο τόσο δυσκολότερη η πλύση και τόσο πιθανότερη η καταστροφή συγκεκριμένων υφασμάτων. Εν τω μεταξύ και η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει κακό στα υφάσματα νέας γενιάς, οπότε, ακολούθησε τις θερμοκρασίες που προτείνει ο κατασκευαστής και στέγνωσε τα ρούχα φυσικά στον αέρα.

4. Δεν καθαρίζεις σωστά το πλυντήριο: Με αποτέλεσμα τα υπολείμματα σαπουνιού, η μούχλα και η κακή οσμή να παγιδεύεται στα πιο ευαίσθητα υφάσματα όπως είναι εκείνα των ρούχων γυμναστικής τα οποία είναι ήδη πονεμένα, ιδρωμένα και λερωμένα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ