Πού βρίσκεται το πιο πρωτόγονο ταχυδρομείο του κόσμου;

Σήμερα τα πράγματα είναι απλά. Όταν θέλεις να στείλεις γράμμα σε κάποιον, πληκτρολογείς ένα e-mail. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα το παραλάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Τι γίνεται όμως αν βρίσκεσαι στο εξωτικό νησί Φλορεάνα; Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να περιμένεις πολύ μέχρι να φτάσει τό μήνυμά σου στον παραλήπτη.

Έχεις μήνυμα στο… βαρέλι
Στο πιο πρωτόγονο ταχυδρομείο του κόσμου όποιος τουρίστας βρει γράμμα με προορισμό τη χώρα του αναλαμβάνει (ευγενώς) να το παραδώσει όπου πρέπει, όταν με το καλό επιστρέψει στην πατρίδα του. Πού βρίσκεται αυτό το… πρότυπο ταχυδρομικό γραφείο; Στο νησί Φλορεάνα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Γκαλαπάγκος (βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά του Εκουαδόρ), στην αμμώδη παραλία Post Office Bay. Όσο για το ταχυδρομικό κουτί, είναι ένα παλιό ξύλινο βαρέλι.

Ποιος το ξεκίνησε;

Η ιστορία λέγεται ότι ξεκίνησε τον 18ο αιώνα (συγκεκριμένα το 1793), όταν περαστικοί φαλαινοθήρες τοποθέτησαν στην παραλία ένα ξύλινο βαρέλι ως ανεπίσημο γραμματοκιβώτιο, ώστε να μπορεί κάποιος να ρίχνει εκεί την αλληλογραφία που προοριζόταν για την Ευρώπη και την Αμερική. Τα διερχόμενα πλοία συνέλλεγαν τα γράμματα και τα προωθούσαν στους παραλήπτες. Έτσι και σήμερα, σύμφωνα με το παλιό έθιμο, οι τουρίστες θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους βαθιά στο βαρέλι για να δουν αν υπάρχει επιστολή με προορισμό κάποια περιοχή της πατρίδας τους. Φεύγοντας από το νησί αναλαμβάνουν να κάνουν «εξπρές» διανομή γραμμάτων και καρτ-ποστάλ στη χώρα τους. Φυσικά μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια μέχρι να φτάσει το μήνυμα στον παραλήπτη…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here