Γιατί είναι η οικειότητα τόσο σημαντική για τα ζευγάρια;


Σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για οικειότητα σε μια σχέση; Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι πιθανώς σεξ. Και ενώ αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της οικειότητας μεταξύ δύο ατόμων, σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό.

Η οικειότητα είναι το «κλειδί» που δίνουμε σε κάποιον για να έχει πρόσβαση στον εσωτερικό μας κόσμο. Οικοδόμηση οικειότητας μέσα στο ζευγάριΔείξτε ειλικρίνεια! Να είστε διατεθειμένοι να μιλήσετε, να κάνετε ερωτήσεις και να επιδείξετε πιο έντονα τα συναισθήματά σας. Και βεβαιωθείτε ότι είστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς. Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη, ένα άλλο βασικό συστατικό των υγιών σχέσεων.Δείξτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είστε, χωρίς μάσκες ή τοίχους.

Εάν αυτό συμβαίνει στη σχέση σας, έχετε λόγο να γιορτάσετε. Συχνά, με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι τείνουν να βάζουν πανοπλία που μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και δεν επιτρέπει σε άλλους να σας γνωρίσουν πραγματικά.Η οικειότητα είναι καλή, γιατί μας γεμίζει με εμπιστοσύνη, συνενοχή και σημεία κοινά με τον σύντροφό μας. Είναι καλό να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με κάποιον άλλο και να αισθανθείτε ότι το άτομο αυτό σας καταλαβαίνει.

Στην πραγματικότητα, συμβάλλει στη θετική αυτοεκτίμηση.Εάν υπάρχει οικειότητα σε μια σχέση, τα ζευγάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση έρχεται στο δρόμο τους. Και αυτές οι καταστάσεις θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον δεσμό τους και θα τους κάνουν πιο ανθεκτικούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ