Ο Τσίπρας, ο Ρέγκλινγκ και τα πρωτογενή πλεονάσματα


Από άλλο… μετερίζι συναντήθηκαν αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Όχι στο Μαξίμου αλλά στο γραφείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο ένας (Ρέγκλινγκ) ζήτησε ξανά προσήλωση στους στόχους. Ο άλλος (Τσίπρας) ότι θα στηρίξει κάθε σοβαρή προσπάθεια για… μείωσή τους.

Ο Κ. Ρέγκλινγκ, όπως έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία, την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και τη διασφάλιση της βιώσιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε και στον Αλέξη Τσίπρα τη θέση του, πως η χώρα πρέπει να μείνει αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα στηρίξει οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ