ΝΕΟ ΣΟΚ: Επιστολή στο tromaktiko του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Δημήτρη Ζουγκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την πρόθεση αυτοκτονίας


Τον περασμένο Ιούνιο έστειλε επιστολή καταγγελίας/απελπισίας, ενώ δήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Μετά από εισαγγελική παρέμβαση και άμεση κινητοποίηση των Αρχών, εντοπίστηκε και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Πριν λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 05:03 τα ξημερώματα Παρασκευής και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, έστειλε εκ νέου επιστολή στο tromaktiko, με τον τίτλο “Σημείωμα στην άκρη του πιάτου” όπου εξηγεί την περιπέτεια που βίωσε αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στο να εκδηλώσει την πρόθεση να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Μια επιστολή που συγκινεί, αφού ο βραβευμένος Καβαλιώτης (και πατριωτάκι) έδωσε και έχει να δώσει πολλά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και όχι μόνο.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή που λάβαμε:

“Αγαπητοί κύριοι/ες,

σας γράφω τούτες τις αράδες με μοναδικό σκοπό να εξηγηθώ.

Τον περασμένο Ιούνιο σας είχα αποστείλει ένα email καταγγελίας με ταυτόχρονη την έκδηλη πρόθεση αυτοχειρίας.

Οι περισσότεροι αρνηθήκατε να την κοινοποιήσετε και όπως ήταν προμελετημένο οδηγήθηκα με εισαγγελική παρέμβαση σε εγκλεισμό. Αμέσως αρχίνησα απεργία πείνας προκειμένου να γνωστοποιηθεί το σώμα της καταγγελίας ωστόσο αρνηθήκατε εκ νέου να καλύψετε το γεγονός.Κατόπιν πήρα το απολυτήριο μου με άριστα κι επομένως η τρέλα ή η απελπισία δεν είναι οι δικαιολογίες που ίσως ψάχνετε. Για την ακρίβεια θα μπορούσα να σας παραθέσω ένα σωρό κρίσεις από σπουδαίους ανθρώπους του θεατρικού χώρου αναφορικά με το άγνωστο έργο μου που θα έκαναν πολύ πιο ελκυστικά ή εμπορικά τα γραφόμενα μου αλλά πλέον μικρή σημασία έχει ή όποια δημοσιοποίηση.

Από όταν άρχισα να γράφω θέλησα να γίνω η αλήθεια που δεν στρατεύεται. Πίστεψα ότι ο πολιτισμός είναι η μέγιστη ανταμοιβή του ανθρώπου για τον καθημερινό του μόχθο. Και αυτό τον άνθρωπο τον έβαλα ψηλά, του πρόσφερα τον καλύτερο Δημήτρη που θα μπορούσε να έχει και για να τα καταφέρω έζησα θεατρικά. Κι αφού πλέον, είναι δική μου εκτίμηση, ότι το ελληνικό θέατρο είναι σώμα σε αποσύνθεση δεν έχω παρά να το ακολουθήσω στην φρικτή του μοίρα.

Ένα μήνα προτού βρω την τελική της κατοικία είχα συναντηθεί με την καλή μου Σπηλιώτη και της είχα κοινωνήσει τις προθέσεις μου. Μου είπε ότι δεν έπρεπε να παίζω με την ζωή μου και να κάνω υπομονή. Ένα μάθημα θνητότητας που το πήραμε και οι δυο με τον πιο σκληρό τρόπο.

Κύριοι/ες δεν υπάρχει αύριο.
Απαλλάξτε τον πολιτισμό από τους υπανθρωπούς που έκαναν καριέρα πάνω σε πτώματα και φιλίες.
Κάντε επιτέλους το δημοσιογραφικό σας καθήκον. Γιατί καλώς η κακώς είναι όλοι τόσο διαβρωμένοι που μόνο η δική σας ιδιότητα φαντάζει σαν τον τελευταίο πυλώνα αντίστασης πριν τον όλεθρο.

Να με συμπαθάτε αλλά σε αυτόν τον αγώνα δεν έχω να συνεισφέρω κάτι άλλο.
Η ψυχή μου έχει ματώσει και δεν έχω την δύναμη να γκρεμίσω όλα αυτά τα ψεύτικα είδωλα.
Και είναι τόσα πολλά και θαρρώ περισσότεροι αυτοί που τα προσκυνούν.

Δημήτρης Ζουγκός

Η επιστολή της 09/07 και η ταχύτατη Αστυνομική επιχείρηση που απέτρεψε την αυτοκτονία του Δημήτρη Ζουγκού

«Στις 9/7 θα συντελεστεί μια αυτοκτονία. Θα βρεθεί ένα πτώμα εκ πρώτης αγνώστων λοιπών στοιχείων κι έπειτα θα ταυτοποιηθεί…», έγραφε χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Δημήτρης Ζουγκός, με επιχείρηση «εξπρές» της αστυνομίας να τον αποτρέπει την τελευταία στιγμή από το απονενοημένο διάβημα.

Η ζωή του σώθηκε χάρη σε έναν φίλο του, ο οποίος είδε την επιστολή που είχε στείλει σε έντυπα και ιστοσελίδες, καταγγέλλοντας κυκλώματα στον χώρο του πολιτιστικού θεάματος και έδρασε άμεσα.

Η επιστολή του είχε τίτλο «Αναγγελία μιας αυτοχειρίας», όπου ο βραβευμένος από το υπουργείο Πολιτισμού καλλιτέχνης ανέφερε ακόμα και την ημερομηνία κατά την οποία είχε αποφασίσει να φύγει από τη ζωή, ενώ παράλληλα, υποδείκνυε ως ηθικούς αυτουργούς σπουδαία ονόματα του θεάτρου και του πολιτισμού.

«Στις 9/7 θα συντελεστεί μια αυτοκτονία. Θα βρεθεί ένα πτώμα εκ πρώτης αγνώστων λοιπών στοιχείων κι έπειτα θα ταυτοποιηθεί…», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωνε πως «τα πραγματικά αίτια της τελεσίδικης αυτής πράξης θα πρέπει να αναζητηθούν στους κόλπους του πολιτισμού και συγκεκριμένα του θεάτρου. Μιας υπέροχης συνωμοσίας όπου οι ενορχηστρωτές της είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας».

Ύστερα από παρέμβαση εισαγγελέα, ο Δημήτρης Ζουγκός νοσηλεύτηκε υπό διαρκή ιατρική επιτήρηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Ο Δημήτρης Ζουγκός προσπαθεί εδώ κι έντεκα χρόνια να ανεβάσει παράσταση με το βραβευμένο του έργο «Οι ζητιάνοι», χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει «πέφτει πάνω σε τοίχους…».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ