Κρίσιμο πενθήμερο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Σε δύο δόσεις οι φοροελαφρύνσεις


Σε δυο νομοσχέδια θα έλθουν στη Βουλή οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των θεσμών.

Σήμερα ξεκινά σειρά επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, με τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις εκκρεμότητες της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση συνεχίζει την αποστολή στοιχείων και μέσα στις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθούν αρχικά οι διατάξεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και μετά οι παρεμβάσεις μείωσης του φορολογικό βάρους.

Στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείουν να έρθει άμεσα μόνο ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό που προβλέπεται να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Αλλαγές στις 120 δόσεις (βελτιώσεις στο πλαίσιο των 120 δόσεων με μείωση του επιτοκίου και διαχωρισμό των σημαντικών οφειλών σε ρυθμιζόμενες κατά 50% και σε μια μεγάλη δόση 50% της οφειλής που θα γίνεται απαιτητή με το πέρας της ρύθμισης)
  • Κίνητρα για την αγορά ακινήτων και παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα εστίασης.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε θετική επί της αρχής την πρόθεση μείωσης των φόρων καθώς είναι φιλική προς την ανάπτυξη ωστόσο πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι πως αυτό χρηματοδοτείται.

Σε κάθε περίπτωση οι θεσμοί δίνουν ραντεβού στη νέα κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο προκειμένου να στο μεταξύ να μελετήσουν τον φορολογικό σχεδιασμό της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ