Αχτσιόγλου: “Ζω στο νοίκι, σε ένα σπίτι στο Παγκράτι”

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων αναφέρθηκε εκτενώς η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Alpha.

«Πίσω από κάθε παρέμβαση που κάναμε, υπάρχουν οι ζωές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων» είπε η κυρία Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, «που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες μισθωτών ήδη βλέπουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους».

«Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι παγωμένος από το 2012, ενώ περάσαμε ήδη δύο θετικούς νόμους για τα εργασιακά, που θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία. Βάλαμε κανόνες στις εργολαβίες και στην προστασία των εργαζομένων σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που πτωχεύουν, ενώ είχαμε και μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στους χώρους δουλειάς, ώστε να φροντίσουμε αυτά που νομοθετούμε να υλοποιούνται. Δεν το έχουμε πετύχει απολύτως, αλλά είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

«Πλέον, έχουμε ένα ελεγκτικό σώμα που είναι δίπλα στον εργαζόμενο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε συμμόρφωση» διευκρίνισε η κυρία Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι καταγράφονται θετικά δεδομένα και στον τομέα της ανεργίας. Όπως είπε, έχουν δημιουργηθεί περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμη, η κυρία Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας. «Θεωρώ ότι η εργασία είναι ένα πυρηνικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνικής παρουσίας του ατόμου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η υπουργός Εργασίας είπε πως της φάνηκε παράξενο όταν κλήθηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθεί στην Αθήνα, αφήνοντας τη ζωή της εκεί.

Όπως είπε, λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει καταφέρει να δει την πρωτεύουσα, αν και συμπλήρωσε δύο χρόνια στην Αθήνα!

«Δεν την έχω δει ιδιαίτερα. Εντάξει, ένα κρασί μετά τη δουλειά, θα το πιούμε με τους συνεργάτες, αλλά ως εκεί. Ωραία φαίνεται πάντως η Αθήνα» είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

Όπως είπε η υπουργός, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι.

«Έχω ενοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και ζω εκεί. Ζω όπως ήμουνα πριν, έτσι είναι η ζωή μου», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου εξομολογήθηκε ότι δυσκολεύεται να δηλώνει «αριστερή», εφαρμόζοντας μνημόνια.

«Είχε πει ένα ξένος πολιτικός ότι “όταν κάνεις καμπάνια είσαι στην ποίηση και όταν κυβερνάς είσαι στην πρόζα, δηλαδή γίνεσαι πιο ρεαλιστής ”. Θα δυσκολευόμουν να χρησιμοποιήσω τον όρο της αριστεράς ή του αριστερού. Όταν κάνεις μνημόνιο, όταν εφαρμόζεις μνημόνιο και όταν εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα που έχει εκ των πραγμάτων δημοσιονομικούς περιορισμούς, δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο του αριστερού. Αυτό βέβαια είναι και μία δική μου ενοχή», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here